Portfólió legfrissebb hírei

Több mint ezer ingatlan kisajátításáról döntött a kormány a kínaiakkal közös vasútépítés miatt
2023-12-06 22:08 | Portfólió - Gazdaság
Az kormány frissen közzétett rendelete értelmében a Budapest-Belgrád vasútfejlesztési projekt műszaki tartalmának módosulása miatt több száz ingatlant és szelvényt sajátít ki a magyar állam. A lépés többek között Budapest számos kerületében, Dömösdön, Kiskunhaloson és Taksonyban fekvő területeket is érint – derül ki a szerda este a Magyar Közlönyben közzétett rendeletből.
Orbán Viktor találkozhat Zelenszkij ukrán elnökkel
2023-12-06 21:56 | Portfólió - Külföld
A Washingtonban tartózkodó Andrij Jermak, az ukrán elnöki hivatal vezetője saját kezdeményezésére szerdán este telefonon tárgyalt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel, aki jelenleg Ghánában tartózkodik munkalátogatáson. Többek között a magyar és az ukrán elnök személyes találkozójának lehetőségéről is beszéltek a miniszterek.
Hivatalos: januártól újabb szankció élesedik Oroszországgal szemben
2023-12-06 21:48 | Portfólió - Gazdaság
A világ legfejlettebb ipari országait tömörítő G7 csoport tagjai szerdai csúcstalálkozójukon közvetlen importtilalomban állapodtak meg 2024. január 1-től az orosz gyémántokra, amit a drágakövek közvetett importtilalma követ majd feltehetően március 1-től - derült ki a megbeszélés után kiadott közleményből.
Eldőlt, tényleg megszünteti a meteorológiai szolgálatot a kormány, más intézmények is eltűnnek
2023-12-06 21:44 | Portfólió - Gazdaság
A magyar kormány az energiafüggetlenség megerősítésével indokolva, a meteorológiai feladatok hatékonyságának növelése, és a piaci szolgáltatások magas színvonalon történő biztosítása érdekében a korábbi terveknek megfelelően megszünteti az Országos Meteorológiai Szolgálatot, helyette pedig egy új állami részvénytársaságot hoz létre – derül ki a szerda esti Magyar Közlönyből. A kormányhatározat alapján több másik intézmény önállósága is megszűnik.
Döntött a kormány, mikor lesz teljes leállás a közigazgatásban 2024-ben
2023-12-06 21:29 | Portfólió - Gazdaság
A kormány döntött a jövő év végi igazgatási szünetről, így három napon át teljesen leáll majd a közigazgatás.
Tönkremehet öt természeti rendszer a Földön
2023-12-06 21:25 | Portfólió - Gazdaság
Fennáll a veszélye annak, hogy az ember okozta klímaváltozás miatt végérvényesen tönkremegy a Föld természeti rendszerei közül öt, például óriási jégtáblák olvadnak el, és óceáni áramlatok változnak meg. Ezt állapította meg kétszáz tudós, akiknek csoportja az ENSZ idei éghajlatváltozási csúcstalálkozóján (COP28) szerdán mutatta be jelentését.
Magyarország lehet az orosz vagyon utolsó menedéke, miután az EU-tag leszámolásba kezdett
2023-12-06 21:08 | Portfólió - Gazdaság
Az Oroszország elleni szankciók állítólagos megsértésére vonatkozó, az Egyesült Államok által vezetett vizsgálatra válaszul a ciprusi hatóságok utasítást adtak ki a helyi bankoknak, hogy függesszék fel a rubelben történő tranzakciókat, és vizsgálatot indítottak jogi és könyvelő cégek ellen, amelyek a gyanú szerint orosz érdekeltségű vállalkozások gyorsított cégbejegyzési eljárásait használták ki. Ciprus mellett Magyarország volt a második legnépszerűbb célállomása az orosz vagyonkimentésnek, így a mostani leszámolás után akár még több orosz fordulhat ide.
A Nyomda gyárthat biometrikus útlevelet Ghánában
2023-12-06 20:44 | Portfólió - Gazdaság
Az ANY Biztonsági Nyomda gyárthat biometrikus útlevelet ghánai állampolgároknak - erről írt alá megállapodást Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Ghánában a tárcavezető Facebook-oldalán közzétett bejegyzése szerint.
Estére újra gyengülni kezdett a forint, erőtlenül cikázik az árfolyam
2023-12-06 20:32 | Portfólió - Gazdaság
Szerdán sem látszik érdemi elmozdulás a forint árfolyamában, továbbra is 380 közelében jár az euró jegyzése. A hét hátralevő részében jönnek izgalmas adatok, melyek akár a devizapiacra is hatással lehetnek.
Pfizer-per: reagált a magyar kormány, újabb részletek derültek ki az ügyről
2023-12-06 20:30 | Portfólió - Gazdaság
A kormány szerint az Európai Bizottság feleslegesen sok vakcinát rendelt a Pfizertől, ezért nem fizetett az utolsó tételekért. Közben kiderült, hogy azok után az oltóanyagok után nem teljesített a magyar vezetés a gyógyszercég követeléseit, amelyeket külön kérvényezett azután, hogy eredetileg nem vett részt a közös uniós beszerzésben. Úgy fest, hogy 60 millió eurót kell fizetnie a magyar félnek, ha a Pfizer megnyeri a pert.
Videón, ahogy legördül a platóról az első Leopard 2 A7-es Magyarországon
2023-12-06 20:10 | Portfólió - Külföld
Ma megérkeztek Magyarországra a legmodernebb Leopard 2 A7-s harckocsik, erről egy videót is közzétett a Magyar Honvédség.
Komoly támogatást jelentett be Kijevnek egyik legfontosabb szövetségese
2023-12-06 19:46 | Portfólió - Külföld
Hollandia jelentős, 2,5 milliárd eurós támogatásról biztosította Ukrajnát, amelyet 2024-ben folyósítanak. Ahogy a 21 hónapja tartó háború újabb télbe nyúlik, egyre nagyobb aggodalomra ad okot, hogy Kijev háborús erőfeszítései tartós nyugati támogatás nélkül esetleg eredménytelenek lehetnek.
Becserkészte a Hamász vezérét az izraeli hadsereg
2023-12-06 19:30 | Portfólió - Külföld
Benjámin Netanjahu miniszterelnök szerdán bejelentette, hogy az izraeli erők körülzárták a Hamász vezetőjének, Jahja esz-Szinvár rezidenciáját, megerősítve az arab média korábbi értesüléseit – írja a Jerusalem Post.
Több mint száz éve nem volt ilyen Magyarországon
2023-12-06 19:29 | Portfólió - Gazdaság
Az OMSZ egy Facebook-bejegyzésben írja, hogy a 2023-as ősz középhőmérséklete országos átlagban 2,6 fokkal meghaladta az 1991–2020-as éghajlati normált, amivel a legmelegebb volt 1901 óta.
Hirdetés
SilverCrest SDR 1050 D1 3,5 bar 1050W nagynyomású kézi gõzti
14990 Forint | Mûszaki cikkek | Semmi | Semmi
Merényletet követtek el egy volt ukrán ellenzéki képviselő ellen Oroszországban
2023-12-06 19:17 | Portfólió - Külföld
Holtan találták Ilja Kiva volt ukrán ellenzéki parlamenti képviselőt a moszkvai régióban lévő Ogyincovo közelében szerda délután.
Rengeteg a tőkeáttételes hitelezés, riadót fújt a Bank of England
2023-12-06 19:05 | Portfólió - Gazdaság
A Bank of England Pénzügyi Politikai Bizottsága kiemelte a magánhitelezés és a tőkeáttételes hitelezés jelentős sebezhetőségét, és arra figyelmeztetett, hogy ezeket az ágazatokat „éles felértékelődés” veszélye fenyegeti – számolt be a Bloomberg.
Már lehet fogadni a magyar EB-győzelemre - De mennyit lehet nyerni?
2023-12-06 19:02 | Portfólió - Gazdaság
Mindkét legálisan működő hazai fogadóirodánál lehet már pénzt tenni arra, hogy ki nyeri meg az Európa-bajnokságot: a szorzók alapján nem a magyar válogatott az Európa-bajnokság esélyese.
Eurobarométer: egyre kevesebb magyar szereti az EU-t
2023-12-06 18:45 | Portfólió - Gazdaság
A legfrissebb Eurobarométer-felmérés szerint Magyarországon romlott az EU megítélése. A kutatás szerint már csak tízből négy magyar állampolgár van pozitív véleménnyel az Európai Unióról, ugyanakkor ötven százalékuk semleges álláspontot foglal el. Ezen adatok érdekességét fokozza, hogy az elmúlt hónapokban öt százalékkal csökkent azoknak a száma, akik jónak tartják Magyarország EU-tagságát – számolt be a Szabad Európa.
Fontos adatok érkeznek - Mire számíthatunk ma a tőzsdéken?
2023-12-06 08:06 | Portfólió - Gazdaság
Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően Európában és Amerikában is folytatódhat az emelkedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, itthonról a KSH az ipar és a kiskereskedelem októberi statisztikáit közli, emellett érkezik a turizmus friss adata is. Külföldről Németországból a gyáripari megrendelések alakulását, míg Amerikából a magánszektor foglalkoztatottsági adatait ismerhetjük meg.
Megérkeztek az első új csúcskategóriás harckocsik Magyarországra, itt a Leopard 2 A7-esek
2023-12-06 07:36 | Portfólió - Külföld
Megérkeztek Magyarországra a legmodernebb Leopard 2 A7-s harckocsik. A világ egyik legkorszerűbb harckocsijával bővül a Magyar Honvédség nehézdandárja a következő napokban - közölte a honvédség. Az első magyar felségjelzésű Leopard 2A7-es szerdán érkezett meg Magyarországra, amely a NATO-nak felajánlott, de Magyarország biztonságát garantáló nehézdandár része lesz.
20-30 centi hó Mikulás napján? Itt vannak a térképek, mutatjuk, hol fog havazni
2023-12-06 07:35 | Portfólió - Gazdaság
A Télapó az ajándékok mellett havat is hozott, legalábbis az ország nyugati területén - írja időjárás-jelentésében az Országos Meteorológiai Szolgálat, amely több megyére narancssárga riasztást adott ki Mutatjuk, hol havazott és hol fog havazni Magyarországon, mennyi hó várható.
Megdöbbentő dolgot tett Zelenszkij Amerika hatalmasai előtt: ezzel vége a nagy barátságnak?
2023-12-06 07:33 | Portfólió - Külföld
Váratlanul lemondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az amerikai Kongresszus előtt tervezett meghallgatását – írja a BBC.
Durva harcok az Avgyijivka-szektorban, értékes fegyvert zsákmányoltak az orosz katonák - Híreink az ukrán frontról szerdán
2023-12-06 07:33 | Portfólió - Külföld
Továbbra is heves harcok dúlnak Avgyijivkánál és a város térségében, az oroszok vélhetően egy újabb támadási hullámot készítenek elő. Ukrajna nyugati szövetségesei újabb fegyverszállítmányokat ígértek a megtámadott országnak. A Zelenszkij-kormány korrupciós vizsgálatot indított a korábbi védelmi miniszter fegyverbeszerzései kapcsán. Hadizsákmánnyá tettek egy amerikai M2 Bradley lövészpáncélost az oroszok. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.
Fotó: alaposan felturbózták az ukránok a legendás Leopard 2-es harckocsit
2023-12-06 07:22 | Portfólió - Külföld
Friss fotó látott napvilágot egy ukrán Leopard 2A4-es harckocsiról: az látható rajta, hogy a német tankot igencsak felturbózták az ukránok reaktív páncélzattal.
Hirdetés
ISS® - Save4ever 1 otthoni páncélszekrény
162370 Forint | Mûszaki cikkek | Semmi | Semmi
Durva különbségek buktak ki -  Ötből egy gyerek él mélyszegénységben a gazdag országokban
2023-12-06 07:19 | Portfólió - Gazdaság
Az utóbbi években elért eredmények ellenére még mindig több mint 69 millió gyerek él a szegénységi küszöb alatt a világ 40 leggazdagabb országában, azaz öt gyerekből több mint egy - jelentette be kedd este az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF).
Le akarta rakétázni Odesszát egy orosz harcászati bombázó, az utolsó pillanatban lépett akcióba egy Patriot-rendszer
2023-12-06 07:00 | Portfólió - Külföld
Lelőtt az ukrán légvédelem egy orosz Szu-24M harcászati bombázót a Fekete-tengeren, amely egy Szu-30SzM vadászgép kísérete alatt rakétát akart kilőni Odesszára – írja a Kyiv Independent.
Súlyos incidensek egész sora bizonyítja: küszöbön lehet az újabb háború
2023-12-06 07:00 | Portfólió - Külföld
Az elmúlt időszakban egyre súlyosabb incidensekre került sor a Fülöp-szigetek és Kína közt a Dél-kínai-tenger hovatartozása miatti nézeteltérés miatt. Manila mögött egyre határozottabban sorakozik fel az Egyesült Államok is, 2023 elejétől már a szigetország támaszpontjaira is visszatértek az amerikai katonák. A Foreign Policy Research Institute (FPRI) elemzése arra keresi a választ, hogy pontosan mi motiválja Manilát, amikor a korábbi gyarmattartójához menekül inkább a szomszédos nagyhatalom helyett.
Tankcsatát videóztak Ukrajnában: egyértelmű a győztes
2023-12-06 06:49 | Portfólió - Külföld
Ritka, hogy orosz és ukrán tankok összecsapnak egymással a frontvonalon, talán a nyáron lehetett utoljára látni ilyen felvételt. Most Avgyijivka térségében küzdött meg egymással egy ukrán és egy orosz harckocsi.
Felvételek bizonyítják: értékes amerikai páncélost zsákmányolt az orosz hadsereg
2023-12-06 06:32 | Portfólió - Külföld
Úgy néz ki, igazak azok a hírek, melyek szerint az orosz katonák hadizsákmánnyá tettek egy amerikai M2A2 Bradley lövészpáncélost, friss képsorok láttak napvilágot az orosz médiában, melyek egyértelműen bizonyítják, hogy Putyin emberei ki tudták húzni a páncélost a frontvonalról.
Kényelmetlenség és világszínvonal a magyar bankokban: megszólal Csányi Péter
2023-12-06 06:05 | Portfólió - Gazdaság
A bravúros, olykor világszínvonalú megoldások mellett továbbra is vannak az ügyfelek számára kényelmetlen, elavult folyamataink - ismeri el az OTP Bank Digitális Divízióért felelős vezérigazgató-helyettese, aki szerint a Magyar Bankszövetség új, 11 pontos javaslatcsomagjának a megvalósítása hozhat jelentős áttörést. Csányi Pétert a nagyon elharapódzott csalási kísérletekről, a digitális állampolgárságról és a jövő évtől elterjedő új fizetési formákról is megkérdeztük, interjúnk végén pedig a mesterséges intelligencia által feltett kérdésre is válaszol a szakember.
Nagy Márton nagy feladatot kapott
2023-12-05 23:58 | Portfólió - Gazdaság
Nagyon érdekes döntéseket rejtett el a kormány a kedden késő este megjelent határozatában, amivel a kormány ügyrendjéről szóló határozatát módosítja. Ennek lényege, hogy némiképp változik a kormányzati döntéselőkészítés: a Gazdasági Kabinet hatásköre kiszélesedik és december 7-étől Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter fogja vezetni Varga Mihály pénzügyminiszter helyett. Varga Mihály viszont kapott egy új eszközt a kezébe.
Több ezer Simple-felhasználó fiókját törték fel - Reagált az OTP
2023-12-05 23:24 | Portfólió - Gazdaság
Kedd este elsőként a Telex számolt be olvasói információk alapján arról, hogy OTP Simple-fiókokat törtek fel. A Portfolio megkereste az OTP Bankot, ahonnan azt a tájékoztatást kaptuk, hogy digitális adattolvajok robotizált módszerrel több ezer felhasználó fiókját valóban feltörték, és megváltoztatták a regisztrált e-mail címeket. Hangsúlyozta ugyanakkor a bank, hogy fizetési tranzakciót nem tudtak indítani, így anyagi kár nem történt.
Rendkívüli bejelentés jött éjszaka a kormánytól: Varga Mihály érdekes fegyvert kap a kezébe
2023-12-05 22:56 | Portfólió - Gazdaság
Új kormányzati döntéshozó fórum alakul a fegyelmezett költségvetési gazdálkodásért - jelentette be kedd késő este a Pénzügyminisztérium. Azt is kiemelte: a kormány egyik elsődleges célja, hogy felgyorsítsa az egyensúlyi mutatók javítását, a költségvetési hiány és az államadósság csökkentését. Ennek érdekében új munkacsoport alakul. Közben a kormány feladataiban és szerkezetében is történik változás, és ezek közül a lényegi épp Varga Mihály pénzügyminisztert érinti: december 7-től már nem ő vezeti a Gazdasági Kabinetet, hanem Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter.
Új járvány lobbant be Magyarország szomszédjában
2023-12-05 22:10 | Portfólió - Gazdaság - Koronavírus
Országos járványnak nyilvánította Romániában a kanyarót kedden az egészségügyi minisztérium, miután a regisztrált megbetegedések száma megközelítette a kétezret és a fertőzés az ország 41 megyéje közül már 29-re átterjedt.
Hirdetés
Technomax® - SMTO 1 megerõsített bútorszéf - Digitális zárra
80410 Forint | Mûszaki cikkek | Semmi | Semmi
Közelít az igazi tél Magyarország felé
2023-12-05 21:53 | Portfólió - Gazdaság
Figyelmeztető előrejelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd este Magyarország területére az átmeneti ónos eső miatt, valamint a Dunántúlon várható jelentős (tapadó) havazás miatt.
Kőkeményen nekiment Magyarországnak az amerikai nagykövet
2023-12-05 21:52 | Portfólió - Gazdaság
Az Egyesült Államok budapesti nagykövete élesen bírálta a magyar kormányt, amiért „nem veszi figyelembe” NATO érdekeit, és erősíti kapcsolatait Oroszországgal egy olyan időszakban, amikor Magyarország szövetségesei elszigetelik Vlagyimir Putyint, írja a Reuters.
Európai karácsonyi vásárok: terrortámadások veszélyére figyelmeztetnek
2023-12-05 21:37 | Portfólió - Külföld
Az Európai Unió illetékes biztosa határozott figyelmeztetést fogalmazott meg, mely szerint a karácsonyi ünnepek idején az Izrael és a Hamász közötti háború okozta társadalmi feszültség miatt jelentős a kockázata a terrortámadásoknak - számolt be a BBC.
Leminősítette a Nitrogénműveket a Fitch
2023-12-05 21:24 | Portfólió - Gazdaság
A Fitch Ratings "B-" szintről "CCC+"-ra rontotta a Nitrogénművek Zrt. hosszú távú kibocsátói nemteljesítési minősítését (IDR) és az elsőrendű, nem biztosított besorolását, illetve valamennyi besorolást "Rating Watch Negative"-ra (negatív figyelőlistára) helyezte. Ez utóbbi további leminősítéseket jelezhet előre.
Ukrajna bizakodó: számít a nyugati szövetségesei támogatására
2023-12-05 21:07 | Portfólió - Külföld
A kijevi vezetés nem számít arra, hogy lankadna Ukrajnának a szövetségesei általi támogatása az ellene folytatott háborúban - jelentette ki kedden Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter hozzátéve, hogy nem maradoznak el a fegyverszállítások.
Rakétatámadás érte Tel-Avivot Szalay-Bobrovniczky Kristóf izraeli látogatásának végén
2023-12-05 20:58 | Portfólió - Külföld
Izraeli látogatásának végén, a repülőtérre menet útközben légitámadás érte Tel-Avivot - közölte Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter kedden.
Megszólalt Lantos Csaba a meglepő rezsiszámlákról
2023-12-05 20:55 | Portfólió - Gazdaság
Ismerik a gázszámlák körüli problémákat, ám 2025 előtt nem valószínű, hogy meg tudják oldani azokat - jelezte az RTL Híradónak
Megfenyegették az amerikai elnököt Ukrajna miatt
2023-12-05 20:40 | Portfólió - Külföld
A Képviselőház nem szavazza meg az Ukrajna számára kért forrásokat, amennyiben a Biden-kormányzat nem hoz átfogó reformokat az amerikai bevándorlási szabályokban - áll a testület alsóházi elnökének Joe Biden elnök számára küldött levelében.
2023-12-05 20:24 | Portfólió - Külföld
Az Egyesült Államok új, Oroszországgal kapcsolatos szankciókat vezetett be, amelyek belgiumi, svédországi és hongkongi védelmi beszerzési hálózatot céloznak.
Megérkezett a legújabb elhízás elleni gyógyszer
2023-12-05 19:55 | Portfólió - Gazdaság
Eli Lilly elhízás elleni gyógyszere, a Zepbound már elérhető az amerikai gyógyszertárakban, havi 550 dollárba kerül a biztosítással nem rendelkező vásárlóknak - írja a Reuters hírügynökség.
Ők lettek 2023-ban az ingatlanpiac legjobbjai!
2023-12-05 19:50 | Portfólió - Gazdaság
Már a tizennegyedik alkalommal osztottuk ki a Portfolio Property Awards díjait, ezel elismerve a 2023-as év legkülönlegesebb és legmeghatározóbb ingatlanpiaci projektjeit és tranzakcióit. A 7 tagból álló szakmai zsűri döntött az év PM és FM cégéről, az év finanszírozójáról, az év lakóprojektjéről (100 lakás felett és alatt), az év irodabérleti és raktárbérleti tranzakciójáról, valamint hotelprojektjéről, az év ipariingatlan-fejlesztéséről, illetve irodafejlesztéséről, az év befektetési tranzakciójáról (belföldön és külföldön), az év ingatlanpiaci M&A üzletéről és az év ingatlanpiaci tehetségéről. Díjaztuk továbbá az év legjobb koncepcióját is, amelyről a Property Awards résztvevői szavazhattak. Kiosztottunk egy emlékdíjat, valamint egy Portfolio különdíjat is.
Megjött a figyelmeztetést: magasabb adót követelnek az alkoholos és a cukros italokra!
2023-12-05 19:32 | Portfólió - Gazdaság
Az Egészségügyi Világszervezet felhívást fogalmazott meg a kormányok számára, melyben azt sürgeti, hogy növeljék az alkoholos és cukros italok adóját a közegészségügy javítása érdekében.
Katasztrofális kivándorlás indulhat el Magyarországról
2023-12-05 19:25 | Portfólió - Gazdaság - Koronavírus
Négyből három 16 és 24 év közötti magyar fiatal gondolja úgy, hogy pályakezdőként nem könnyű manapság elhelyezkedni – derül ki az OTP Fáy Alapítvány friss, reprezentatív kutatásából. A válaszadók közül minden második külföldön képzeli el tíz év múlva aktuális munkahelyét. Az olyan globális problémák, amilyen a klímahelyzet, a járványok vagy a háborúk pedig lényegesen kevésbé aggasztják őket, mint saját anyagi helyzetük.
Beperelte a magyar államot a Pfizer a koronavírus-vakcinák miatt
2023-12-05 19:13 | Portfólió - Gazdaság - Koronavírus
A Pfizer és a BioNTech beperli a magyar kormányt a COVID-19 vakcina kifizetetlen, mintegy 60 millió euró értékű szállítása miatt - írta a Politico.
Orbán Viktor Andrej Babissal tárgyalt
2023-12-05 19:04 | Portfólió - Külföld
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke kedd este megbeszélést folytatott Andrej Babissal, Csehország korábbi miniszterelnökével, a cseh ANO párt elnökével - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
A szélerőművek miatt áll a bál a lengyeleknél
2023-12-05 18:57 | Portfólió - Külföld
A varsói kerületi ügyészség korrupciógyanú miatt eljárást indított az októberi választások után megalakult parlamenti többség pártjai által előterjesztett, a szélerőművekről szóló törvénymódosítási javaslat ügyében - közölte kedden Marcin Warchol lengyel igazságügyi miniszter és főügyész.
Bemutatkozás
Kategóriák
Portálok