Portfólió legfrissebb hírei

Komolyan megreformálja a magyar kötvénypiac működését az ÁKK
2022-07-01 16:06 | Portfólió - Gazdaság
Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) az elmúlt évek piaci folyamatainak figyelembevételével átalakította és 2022. július 1-jén életbe léptette az új Elsődleges forgalmazói rendszert – olvasható a cég közleményében.
Több ezer belarusz katona vonult fel az Ukrán határon, Kijev reagált
2022-07-01 15:55 | Portfólió - Külföld
Fehéroroszország hét zászlóaljat vont össze déli határainál. Kijev szerint még nincs ok aggodalomra, írja az Ukriform.
Erdogan a halálbüntatés visszaállítását fontolgatja
2022-07-01 15:47 | Portfólió - Külföld
A török elnök készen áll, hogy jóváhagyja a halálbüntetés újbóli bevezetését Törökországban, amennyiben a parlament megszavazza azt - számolt be Recep Tayyip Erdogan török elnök nyilatkozatáról az NTV török televíziós hírcsatorna pénteken.
Hőséggel ért véget a június, történelmi meleget hozott a hónap
2022-07-01 15:41 | Portfólió - Gazdaság
2021 után idén is szokatlanul meleg júniuson vagyunk túl és a hónap vége ismét hőséggel telt - számolt be Facebook oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Elkezdődött a nyár a lakáspiacon - Ennyivel csökkent az adásvételek száma
2022-07-01 15:30 | Portfólió - Gazdaság
A Duna House közreadta havi Tranzakciószám Becslését (DH-TB), amely szerint 2022 júniusában, országosan 10 859 lakóingatlan cserélt tulajdonost. Ez az idei májushoz képest 13%-os, 2021 júniusához képest pedig 20%-os visszaesés.
Kiléptetné Amerikát a NATO-ból a botrányhős amerikai kongresszusi képviselőnő
2022-07-01 15:27 | Portfólió - Külföld
Marjorie Taylor Greene, Georgia 14. választókerületének Republikánus kongresszusi képviselője alighanem az egyik legellentmondásosabb figura a jelenlegi amerikai törvényhozásban. Az elhúzódó ukrajnai háborúra reagálva most azt írta ki Twitterre, hogy szerinte az Egyesült Államoknak ki kellene lépnie a NATO-ból, elkerülve véleménye szerint ezzel az eszkaláció kockázatát.
Eljött a fontos határidő: változnak a rendszámok Magyarországon
2022-07-01 15:03 | Portfólió - Gazdaság
Július 1-től, azaz a mai naptól változnak a járműrendszámok, a már forgalomban lévő hatósági jelzéseket nem kell új táblákra cserélni.
Mennyit ér a magyar vétó? Magyarország veszít rajta, ha nem támogatjuk a történelmi kísérletet
2022-07-01 14:58 | Portfólió - Gazdaság
Ha Magyarország kilépne a globális minimumadó egyezményéből, azzal nem akadályozná meg azt, hogy a nálunk letelepedett multik tevékenységét többletadó terhelje, legfeljebb a különbözetet nem nálunk, hanem külföldön (pl. Németországban) kellene azt megfizetni. A kilépés azt is jelentené, hogy Magyarország a továbbiakban nem részese a nemzetközi egyezmény másik pillérének, a digitális óriáscégek adóztatásának sem. Vagyis egy ilyen lépés minden szempontból vesztes helyzetbe hozná Magyarországot. Ezt érdemes lenne megfontolni, mielőtt a magyar delegáció értesítené a párizsi székhelyű Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) kétpilléres minimumadó egyezményének többi 140 résztvevőjét és a szervezet titkárságát a kormány esetleges kilépési szándékáról.
Megúszták Putyin fegyvergyárosai a Nyugat haragját
2022-07-01 14:48 | Portfólió - Külföld
Miközben az orosz haderő továbbra is rakétákkal és más halálos fegyverekkel bombázza Ukrajnát, a nyugati országok részben az orosz védelmi ipar elleni szankciókkal válaszoltak. A legutóbbi kör kedden érkezett, amikor az Egyesült Államok új szankciókat vezetett be néhány fegyvergyártó és vezető ellen, akik Vlagyimir Putyin orosz elnök "háborús gépezetének" középpontjában állnak. A Reuters viszont összeszedett pár orosz oligarchát, akik eddig megúszták a nyugati szankciókat.
Új felügyelőbizottsági tagot választottak az AutoWallis részvényesei
2022-07-01 14:31 | Portfólió - Gazdaság
Rendkívüli közgyűlést tartott az AutoWallis, melyen felügyelőbizottsági tagnak választották Birkás Petrát, valamint több más kérdésben is határoztak a részvényesek.
Mercedeseket is terveznek Budapesten: járműdesign-műhelyt adtak át a MOME-n
2022-07-01 14:27 | Portfólió - Gazdaság
A MOME két évtizede kapcsolódott be az európai autóipar tervezőmunkáiba, húsz évvel ezelőtt kötött stratégiai partnerséget a Mercedes-Benz AG-val, amelynek keretében a német prémiummárka vezető tervezői tartanak rendszeres kurzusokat a budapesti campuson.  A kreatív gondolatok a mindennapi forgalomban lévő autókon is visszaköszönnek, tovább erősítve a magyar tervezők nemzetközi elismertségét. A régióban egyedülálló Mobility Design Lab megnyitása lehetőséget teremt arra, hogy a hazai designerek akár a kiterjesztett- és virtuális valóság eszközeivel még változatosabb feladatokat oldjanak meg, és egyre nagyobb hozzáadott értékkel járuljanak hozzá az európai autóipar fejlődéséhez.
Bemondta a szakértő: meglepő előnnyel jár a NATO bővítése
2022-07-01 14:24 | Portfólió - Külföld
Finnország és Svédország NATO-hoz történő csatlakozása az Insidernek nyilatkozó szakértők szerint jelentősen növeli a katonai szövetség Észak-Európában megjelenő katonai erejét, különös tekintettel a légierőre.
Újra kötelező lesz az olasz munkahelyeken a maszkviselés
2022-07-01 13:58 | Portfólió - Külföld - Koronavírus
Új egészségügyi szabály lépett életbe a munkahelyeken péntektől, s ez ismét előírja a maszk használatát, miután Olaszországban is megemelkedett a koronavírussal diagnosztizált fertőzöttek száma az omikron vírusvariáns BA.5 alváltozata terjedése miatt.
Hirdetés
Bejárónõ
1234 Forint | Munka, állás | Pest | Szigetszentmiklós
Bemondták az orosz állami TV-n: 3 nap alatt lenyomnák a NATO-erőket a Suwalki-folyosónál
2022-07-01 13:45 | Portfólió - Külföld
3 nap alatt meghódítaná az orosz haderő a Suwalki-folyosót, mellyel „blokádmentesíteni” lehetne Litvániát – véli egy orosz biztonságpolitikai szakértő, aki az orosz állami médiában nyilatkozott.
Teljesen lekapcsolta 3G mobilhálózatát a Magyar Telekom
2022-07-01 13:44 | Portfólió - Gazdaság
A Magyar Telekom lekapcsolta 3G hálózatát, amely a mai naptól már sehol nem érhető el. A szolgáltató a hálózat kihasználatlansága miatt döntött a lekapcsolás mellett, a lépéssel energiamegtakarítást is elér.
A mai naptól Csehország látja ez az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztségét
2022-07-01 13:42 | Portfólió - Külföld
Július elsejével Csehország átvette az Európai Unió Tanácsának féléves soros elnökségét Franciaországtól. Tevékenységét olyan politikai prioritások fogják vezérelni, amelyek reagálnak a jelenlegi geopolitikai helyzetre, különösen Oroszország Ukrajna elleni háborújára, valamint a konfliktus okozta gazdasági kihívásokra.
Vége az ingyenes kerékpárszállításnak a BKK járatain
2022-07-01 13:12 | Portfólió - Gazdaság
Júliustól csak jeggyel vagy kerékpárbérlettel lehet biciklit szállítani a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) érintett járatain.
Kiemelkedően teljesít a magyar tőzsde
2022-07-01 13:00 | Portfólió - Gazdaság
Az európai részvényindexek közül kiemelkedően telesít a BUX, amíg számos külföldi börze küszködik, addig a magyar tőzsde 1 százalékot meghaladó pluszban van, mind a 4 hazai blue chip árfolyama emelkedik.
Erre nem sokan számítottak a tőzsdéken: a mézeshetek után egyből jött a válóper
2022-07-01 13:00 | Portfólió - Gazdaság
Tikkasztó nyári hőséggel érkezett meg a július, de a befektetők már jóval korábban elkezdtek izzadni, hiszen az év eleji csúcsok után beköszöntött a medvepiac a tőzsdéken. Balu kapitány gépének hátszelét pedig az infláció fújja, amely egyelőre nem mutatja a csillapodás jeleit, a jegybankok pedig addig emelik a kamatokat, amíg az áremelkedési ütem csökkenni fog. Ezzel együtt persze már az esetleges gazdasági recesszióval kapcsolatos félelmek is beúsztak a képbe, ami a sokáig töretlenül emelkedő nyersanyagárakon is nyomott hagyott már. Összességében lehet, hogy Salvador elnökének, Nayib Bukelének volt igaza, amikor a bitcoinról beszélt: nem szabad ránézni a grafikonokra, csak élvezni kell az életet. Vagy shortolni.
Ablakot törtek és vésznyitót használtak a Keleti pályaudvaron vonaton rekedt utasok
2022-07-01 12:23 | Portfólió - Gazdaság
Áram nélkül maradt kocsi, hőség, vonaton ragadt emberek, kitört ablak - nem akármilyen esemény rajzolódik ki a MÁV-Start közleményéből, ami egy tegnapi, a Keleti pályaudvaron lezajlott anomáliáról számol be.
Terjed a káosz: a budapesti reptéren is fennakadások vannak
2022-07-01 12:23 | Portfólió - Gazdaság
A Budapest Airport egy Facebook-bejegyzésben hívja fel arra az utasok figyelmét, hogy Budapesten is jelentősen lelassult az utasfelvétel.
Hirdetés
18. kerületben felújított, erkélyes lakás kiadó!
130000 Forint | Ingatlan keres, kínál, albérlet | Budapest | Budapest
Von der Leyen: hosszú út áll Ukrajna előtt az uniós tagságig
2022-07-01 12:11 | Portfólió - Külföld
Ukrajnának "egyértelmű európai perspektívája van", de az EU-tagsághoz vezető út időbe telik, az előrehaladás kemény munkát igényel - jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a kijevi parlamenthez intézett beszédében pénteken.
Szorul a hurok a Közel-Kelet renegátja körül?
2022-07-01 12:00 | Portfólió - Külföld
Az egyre kézzelfoghatóbb együttműködések Izrael és több arab ország között Iráni Iszlám Köztársaság számára kevésbé kedvező irányba billenthetik az atomalkuról szóló tárgyalásokat, véli több, a Reuters által megkérdezett szakértő.
Elemzés: idén még 16%-os inflációs adat is jöhet, jövőre lassul a gazdaság az MNB szerint
2022-07-01 11:58 | Portfólió - Gazdaság
Borúlátó képest festett a jegybank az inflációról, az idei évre 11-12%-nál is nagyobb éves átlagos inflációról tettek előrejelzést, az év második felében lehet olyan hónap, hogy 16%-ot fogunk látni. Ami talán ennél is sokkolóbb, hogy a jövő évi 3-5%-os előrejelzést 7-9%-ra húzták fel, tehát jövőre is lehet 10% körüli infláció Magyarországon. Ebből látszik, hogy a jegybank elég pesszimista azzal kapcsolatban, milyen gyorsan tud lefutni az árhullám, ami az energiaárak, nyersanyagárak oldaláról jön, és milyen gyorsan tudunk visszatérni az árstabilitáshoz - mondta Madár István, a Portfolio Checklist, lapunk munkanapokon megjelenő podcastjének csütörtöki adásában, miután az MNB közzétette új prognózisait a fontosabb gazdasági mutatókról.
Kiderült, mennyit kaptak az ukránok a rettegett Bayraktar drónokból
2022-07-01 11:46 | Portfólió - Külföld
Az ukrán védelmi miniszer nyilatkozatából kiderült, hogy Ukrajna összesen 50 török Bayraktar TB2 drónt kapott az orosz invázió kezdete óta írja a Middle East Eye.
Nagy birkózás folyik a kriptovaluták piacán, kritikus szinteken az árfolyamok
2022-07-01 11:44 | Portfólió - Gazdaság
A kriptovaluták piacán már hónapok óta egyértelműen lefelé mutat a trend, az elmúlt időszakban tapasztalt meredek esés azonban a napokban megtorpanni látszott, a bitcoin esetében a 20 000 dolláros, kulcsfontosságú szint körül, a kilengések azonban nagyok, felfelé és lefelé is.
Holnaptól az egész országban tűzgyújtási tilalom van
2022-07-01 11:42 | Portfólió - Gazdaság
Az egész országot sújtó kánikula és az extrém szárazság miatt szombattól az ország teljes területén elrendelték a tűzgyújtási tilalmat - írta honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A Nébih a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának egyetértésével hozta meg a döntést.
Megsínylik a háborút Európa keleti építési piacai: itt vannak az előrejelzések
2022-07-01 11:39 | Portfólió - Gazdaság
A délkelet-európai építési piacra nulla növekedés, majd 2024-től zsugorodás vár, de a kelet-európai régióban sem jobbak a kilátások, 2024-ig Oroszország és Törökország piaca együttesen a 2021-es szint alatt maradhat az EECFA (Eastern European Construction Forecasting Association) előrejelzése szerint.
Hirdetés
Gyermekbarát lakás kiadó Tökölön!
90000 Forint | Ingatlan keres, kínál, albérlet | Pest | Tököl
Mától kicsit más lesz az élet Romániában
2022-07-01 11:38 | Portfólió - Gazdaság
Közalkalmazotti létszámstoppal, szociális intézkedésekkel és adóügyi változásokkal kezdődött a második félév Romániában.
Elmondta a szakértő, mi lehet Putyin következő lépése, miután elfoglalta a Donbaszt
2022-07-01 11:36 | Portfólió - Külföld
Bár a nemzetközi sajtóban több cikk is megjelent arról, hogy Szeverodonyeck eleste fordulópontot jelent a háborúban, az ukránok is tudták, hogy ezt a várost nem lehet a végtelenségig tartani -közölte Rácz András Oroszország-szakértő, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem kutatója az RTL-lel.
Szijjártó Péter Isztambulban jelentette be: szeptemberben megkezdődik a paksi építkezés
2022-07-01 11:23 | Portfólió - Gazdaság
Szijjártó Péter külügyminiszter a csapatával Isztambulban tárgyalt pénteken a Roszatom képviselőivel, a Paks II. beruházás érdekében.
Kegyetlen meglepetést hozott az európai inflációs adat: az EKB-nak nem sok választása marad
2022-07-01 11:01 | Portfólió - Gazdaság
Az Eurostat közzétette az eurózóna inflációs adatát, amelyből kiderült, hogy júniusban a vártnál nagyobb mértékben nőtt az infláció az euróövezetben. Az Európai Központi Bank a beérkező inflációs adatoktól tette függővé a várható kamatemelések mértékét, a júniusi adatot látva azonban nem tűnik úgy, hogy a jegybanknak sok választása lenne.
Itt a szomorú toplista: nem csak a régió, hanem az egész világ egyik leggyengébb láncszeme lett a forint
2022-07-01 11:00 | Portfólió - Gazdaság
Az utóbbi hetekben a forint egyre fájdalmasabban elszakadt a régiós versenytársaktól, mostanra azonban nem csak Kelet-Közép-Európa, hanem az egész világ egyik leggyengébb devizája lett. Egy év alatt csak a török líra és az argentin peso esett nagyobbat, az utolsó három hónapban pedig a chilei devizát leszámítva nem találni gyengébbet a forintnál.
Videó: kéz-ortézist és nyelvtanulást segítő szoftvert is díjaztak az idei Vodafone Digitális Díjon
2022-07-01 11:00 | Portfólió - Gazdaság
2022-ben negyedik alkalommal hirdette meg a Vodafone Magyarország Alapítvány a Vodafone Digitális Díjat, mellyel célja, hogy ösztönözze és elismerje azokat az innovátorokat, akik digitális ötleteikkel és megoldásaikkal valamely társadalmi kihívásra kínálnak megoldást. A 15 millió forint összdíjazású pályázatra 2022-ben olyan projektekkel lehetett nevezni, melyek napjaink legfontosabb problémáira reagálnak, így a szervezők a társadalom, esélyegyenlőség és környezetvédelmi területtel kapcsolatos nevezéseket vártak.
Észak-Korea szerint déli szomszédja miatt terjedt el a koronavírus az országban
2022-07-01 10:41 | Portfólió - Külföld - Koronavírus
Az észak-koreai állami média pénteken azt sugallta: a koronavírus azt követően terjedt el az országban, hogy egyes állampolgárok Dél-Koreából érkező propaganda-léggömbökkel kerültek kapcsolatba.
Bejelentette a kínai elnök: rendet csinálunk a káoszból
2022-07-01 10:35 | Portfólió - Külföld
A kínai vezető Hongkong májusban megválasztott új kormányzójának beiktatása során beszélt a város jövőjéről, az előtte álló nehézségekről és lehetőségekről. Hszi elnök a kormányellenes tüntetések által okozott káosz felszámolását ígéri írja a CNBC.
Két napig tartott a forint erősödése - már megint 400 közelében az euró árfolyama
2022-07-01 10:03 | Portfólió - Gazdaság
A forint a Magyar Nemzeti Bank keddi kamatdöntése óta kissé eltávolodott a 400-as szinttől az euróval szemben, ma reggel viszont ismét gyengülést látunk, a jegyzés átvitte a 398-at.
Még drágábban, de lesz WC-papír!
2022-07-01 10:00 | Portfólió - Gazdaság
Lesz elegendő higiéniai papírtermék az alapanyag és az energiaköltség jelentős drágulása ellenére is, azonban nem elkerülhető ezek részleges áthárítása a fogyasztókra - mondta a Portfolio érdeklődésére Vajda Attila. A Vajda-Papír Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy Magyarország éves szükséglete 90 ezer tonna a higiéniai papírtermékekből (toalettpapír, papír zsebkendő, háztartási papírtörlő), a Vajda-Papír csoport éves kapacitása pedig 140 ezer tonna. A vállalat a kihívások ellenére tudja tartani tervezett termelését a kapacitásbővítő beruházásoknak köszönhetően.
A nyaralópiac is elérhette a csúcspontját? - Ez jó hír lehet a balatoni lakáskeresőknek
2022-07-01 09:55 | Portfólió - Gazdaság
A 2020-as hirtelen növekedés után még az idei tavasz is élénkülést hozott a Balaton ingatlanpiacán, de a nyár eredményei már elmaradnak a tavalyi év hasonló időszakától. Az OTP Ingatlanpont friss tapasztalatai alapján változatlanul magas árak, csökkenő kereslet és bővülő kínálat jellemzik a tó északi és déli partját is, ami arra utal, hogy az árak megközelítették, vagy elérték a csúcspontjukat.
Dübörög az orosz offenzíva, közben súlyos bűncselekménnyel vádolják Moszkvát - Háborús híreink pénteken
2022-07-01 09:55 | Portfólió - Külföld
Továbbra is pusztít a háború Ukrajnában, legalább 18-an vesztették életüket, miután egy orosz rakéta csapódott be egy kilencemeletes lakóépületbe a fekete-tengeri kikötőváros, Odessza közelében. Az orosz erők tegnap nagy meglepetésre bejelentették, hogy kivonulnak a stratégiai jelentőségű Kígyó-szigetről. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerint új "vasfüggöny" ereszkedik le Oroszország és a Nyugat közé. Joe Biden bejelentette, hogy az Egyesült Államok és a NATO-szövetségesek kitartanak Ukrajna mellett, "amíg csak szükséges", ennek megfelelően az Egyesült Államok 800 millió dollár értékben további fegyverszállítmányt küld Kijevnek.
Újabb külföldi országban álltak neki toborozni Putyin seregébe
2022-07-01 09:52 | Portfólió - Külföld
A hivatalosan Moldovához tartozó, de a gyakorlatban oroszpárti szakadárok irányítása alatt álló Transznyisztriában külföldi önkénteseket kezdtek toborozni a helyi hatóságok az orosz haderő kötelékébe – állítja hírszerzési forrásokra hivatkozva az Ukrainszkaja Pravda.
Bejelentette Kanada: 39 páncélost küldenek az ukrán haderőnek
2022-07-01 09:37 | Portfólió - Külföld
39 darab LAV ACSV páncélozott gyalogsági támogatójárművet adományoz Kanada az ukrán fegyveres erőknek - írják ukrán források.
Hadüzenet a dízel autóknak: mihamarabb el kellene tüntetni őket egy friss tanulmány szerint
2022-07-01 09:35 | Portfólió - Gazdaság
Egy új tanulmány megerősítette, hogy az elektromos hajtás a legjobb választás a dízelüzemű járművek helyettesítésére. A váltás csökkentené a légszennyezést okozó károsanyag-kibocsátást, amivel az EU országai évente több mint 9 milliárd eurónyi egészségügyi kiadást spórolnak meg.
Bemutatkozás
Kategóriák
Portálok