Portfólió legfrissebb hírei

Hiányolják a tartalmat a választási kampányból a németek
2021-09-19 21:56 | Portfólió - Külföld
Túl kevés szó esik tartalmi kérdésekről a szeptember 26-ai németországi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választást felvezető kampányban a szavazók több mint 70 százaléka szerint - mutatta ki egy vasárnap ismertetett felmérés.
A kormánypárt megnyerte az orosz parlamenti választást
2021-09-19 20:44 | Portfólió - Külföld
A kormányzó Egységes Oroszország párt a INSZOMAR exit pollja szerint a szavazatok 45,2 százalékával megnyerte a parlamenti választást.
Jövő héten már szükség lehet az őszi öltözetre
2021-09-19 16:01 | Portfólió - Gazdaság
A következő napokban 20 Celsius-fok alatt maradnak a maximumok, a leghidegebb órákban 5 fok körüli értékek is lehetnek. A hét második felében viszont ismét erősödik a nappali felmelegedés, vasárnap néhol akár 25 fok is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.
Áder János kedvenc témáiról beszélgetett Ferenc pápával
2021-09-19 15:52 | Portfólió - Gazdaság
A klímaváltozás, a teremtett világ és a magyar családok védelme is szóba került Áder János köztársasági elnök és Ferenc pápa múlt vasárnapi találkozóján.
Figyelmeztető számok jöttek a magyar koronavírus-járványról
2021-09-19 15:30 | Portfólió - Gazdaság - Koronavírus
A kormány hetek óta egyoldalúan azt hirdeti: már csak a vakcina az egyetlen hatásos fegyver a koronavírus ellen. Ez a fajta védelmi pajzs azonban nem erősödik az elmúlt hetek folyamatai alapján, ami igazán aggasztó, ugyanis több járványügyi adat alakulása is azt mutatja: a delta variáns miatt a negyedik hullám erősen felfutó szakaszába léptünk a héten.
Egyetemistaként dolgozták ki, mára iparági standarddá vált a magyar IT-cég megoldása
2021-09-19 14:43 | Portfólió - Gazdaság
A világ egyik leginnovatívabbnak tartott állami cége, a Svájci Posta nemrég többségi tulajdont szerzett a magyar alapítású IT-biztonsági vállalatban, a Tresoritban, amely így felkerült a magyar startup-történelem legjelentősebb exitjeinek listájára. A LogMeIn (30 millió dollár), Prezi (72,8 millió dollár), Ustream (103,8 millió dollár) után a negyedik legtöbb befektetést, 18 millió dollárt elérő cég alapító-ügyvezetőjét a tranzakció nehézségeiről, a számos tulajdonossal való hosszas egyeztetésekről, az egyetemi évekről, kémfilmekről és az adatvédelmi trendek változásáról kérdeztük.
Kemenesi Gábor: van még kit megvédenünk a kórházba kerüléstől, ezért hordjunk maszkot
2021-09-19 14:05 | Portfólió - Gazdaság - Koronavírus
A vakcina valóban az első és legfontosabb védelmi vonalunkat jelenti a koronavírus-járvány elleni védekezésben - írta Facebook bejegyzésében Kemenesi Gábor. A pécsi virológus szerint ugyanakkor a vakcina önmagában azonban egy törékeny eredményt jelent a járványban, amit óvni kell. A maszk és távolságtartás nem csupán a vírus ellen védtelen embertársainkat védi, hanem továbbra is egy nagyon fontos és jól működő eszközünk a járvány fékezésére, amelyre folyamatosan szükség van.
A tálibok már most nemzetközi segítséget várnak
2021-09-19 11:59 | Portfólió - Külföld - Afganisztán
Egy tálib szóvivő vasárnap arra kérte a nemzetközi közösség tagjait, hogy támogassák jobban Afganisztánt, aláhúzva, hogy az iszlamisták nem terroristák.
Súlyos visszaélésekre figyelmeztetnek az orosz parlamenti választások kapcsán
2021-09-19 11:48 | Portfólió - Külföld
Ma van a három napos orosz parlamenti választás utolsó napja. Szinte biztos, hogy a hatalmon lévő Egyesült Oroszország kerül ki győztesen, azonban sokan rendszerszintű visszaéléseket és csalást emlegetnek a hatóságok részéről – írja a Népszava.
Nagy változás jöhet a kínai és orosz vakcinákkal beoltott magyarok európai Covid-igazolványának ügyében
2021-09-19 11:24 | Portfólió - Gazdaság - Koronavírus
Áttörés születhet a Szputnyik V, illetve a Sinopharm típusú oltással rendelkezők európai Covid-igazolványának ügyében, amennyiben a keleti vakcinákkal oltott személyek harmadik oltásként az Európai Gyógyszerügynökség által elfogadott vakcinát kapnak.
40 ezer magyar válhat privátbanki ügyféllé 5 éven belül – De ki nyeri el a kegyeiket?
2021-09-19 10:23 | Portfólió - Gazdaság
Nem ugyanaz a vagyonkezelés, ami 20 éve volt, ráadásul a befektetési szolgáltatók kegyelmi állapodtak voltak, különösen az elmúlt 10 évben, amikor úgy tudtak növekedni, hogy nem voltak rákényszerítve a kiszolgálási modelljeik átalakítására és hatékonyságuk javítására – mondta el a Portfolio-nak Horváth Krisztián, a Boston Consulting Group tanácsadója, aki a témába mélyebben is beleássa magát a hazai alapkezelői és privátbanki szegmens neves képviselőivel a Portfolio jövő heti Öngondoskodás konferenciáján.
Ausztrália válaszolt a francia külügyminiszter vádjaira
2021-09-19 09:59 | Portfólió - Külföld
Ausztrália "becsületes, őszinte és nyílt" volt Franciaországgal a francia tengeralattjárók vásárlásával kapcsolatos aggodalmait illetően - szögezte le Peter Dutton ausztrál védelmi miniszter vasárnap a Sky News tévécsatornán.
Ismét változik a belváros közlekedése
2021-09-19 09:36 | Portfólió - Gazdaság
Visszaáll hétfőtől a forgalomcsillapítási projekt keretében kialakított forgalmi rend Belső-Erzsébetvárosban annak köszönhetően, hogy befejeződött a Rákóczi út és a Nagykörút kereszteződésében az aluljáró-szigetelési munka, s szombattól ismét bővített sávkapacitással működik a csomópont - áll a BKK közleményében.
Öt dolog, ami bizonyítja, hogy a Facebook a világ egyik leggonoszabb cége
2021-09-19 08:57 | Portfólió - Gazdaság
A Facebook pontosan, részleteibe menően tudja, hogy a platformjai milyen károkat okoznak – derül ki a The Wall Street Journal oknyomozó riport-sorozatából, amely a cég belső dokumentációira, a dolgozókkal folytatott beszélgetésekre és megszerzett menedzsment-prezentációkra hivatkozik.
Hirdetés
Eladó felújított lakás - Budapest IV. kerület
34900000 Forint | Ingatlan keres, kínál, albérlet | Budapest | Budapest
Rekordsokan vették igénybe az első házasoknak járó adókedvezményt
2021-09-19 08:36 | Portfólió - Gazdaság
Soha nem vették még igénybe olyan sokan az Európai Unióban egyedülálló magyar adókedvezményt, amely az első házasoknak jár, mint ahányan tavaly. Az szja-bevallások adatai alapján 2020-ban a 105 ezer első házas összességében 4,2 milliárd forintot spórolt - tájékoztatta Tállai András az MTI-t.
A NATO-n belüli viszonyt is feszültté teheti a tengeralattjáró-botrány
2021-09-19 08:26 | Portfólió - Külföld
A NATO-n belüli viszonyt is feszültté tette a héten kipattant botrányos tengeralattjáró-ügy - jelentette ki Jean-Yves Le Drian francia külügyminiszter szombat este a France2 tévéadónak adott interjújában.
Sikeresen visszatért a Földre a SpaceX kizárólag amatőr űrhajósokat szállító űrhajója
2021-09-19 08:13 | Portfólió - Külföld
Biztonságosan az Atlanti-óceánba ereszkedett ejtőernyőkkel szombat este a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat kizárólag amatőr űrhajósokat szállító Crew Dragon űrhajója, befejezve a háromnapos, Föld körüli missziót, amelyet Inspiration4-nek neveztek el.
Miért utasítják el sokak a koronavírus elleni vakcinát?
2021-09-19 06:42 | Portfólió - Gazdaság - Koronavírus
Korábbi vakcinákkal kapcsolatban már világossá vált a kutatók számára, hogy a vakcinákkal kapcsolatos attitűdöket nem érdemes csupán az elfogadó és az elutasító kategóriákba sorolni, hiszen a valóságban azok inkább egy, a vakcina teljes elfogadottsága és elutasítottsága közötti skálán helyezkednek el. Az attitűdök többségének nincs köze az „oltásellenesség” címszó alatt ismert nézőponthoz, a nem-elfogadó álláspontok inkább különböző fokú bizonytalanságot jelenítenek meg, és dinamikusan változhatnak. Ezek a fluid és formálható vélemények nagy szerepet játszanak abban, hogy egy–egy vakcinációs kampány milyen sikerre számíthat. A kurrens COVID-19 oltásokkal kapcsolatban a világ igen sok országában viszonylag magas fokú bizonytalanság volt tapasztalható, ugyanakkor a vakcinákkal kapcsolatos elbizonytalanodást az Egészségügyi Világszervezet már ezt megelőzően is észlelte. 2015-től kezdődőden vizsgálta, 2019-ben pedig már a 10 legsúlyosabb népegészségügyi probléma egyikeként tartotta nyilván. Kovács Katalin, a KSH Népességtudományi Intézet főmunkatársa foglalta össze a helyzetet A vakcinákkal kapcsolatos bizonytalankodás meghatározói és ezeknek a COVID-19-cel kapcsolatos népegészségügyi kampányokra vonatkozó tanulságai című cikkében.
Háborúra készül Kína? A szomszédban már öntik a pénzt a fegyverekbe
2021-09-19 06:10 | Portfólió - Külföld
Jelentősen növeli védelmi költségvetését Tajvan a következő öt évben és nekiállnak számos újfajta fegyverrendszer hazai fejlesztésének is. A kvázi független szigetország vezetése attól tart, hogy a Kínai Népköztársaság vezetése a következő években erőszakkal próbálja meg az uralma alá hajtani a területet.
Megtört a brit fintech-hullám, az érett cégeket keresik a befektetők
2021-09-18 21:08 | Portfólió - Gazdaság
A tíz éve tartó turbulens időszak után egyre inkább egy piaci érési folyamatnak lehetünk tanúi az Egyesült Királyság fintech szektorában. A pénzmozgásokat elemezve az látszik, hogy a befektetők sokkal szívesebben fektetnek pénzt az érettebb szereplőkbe, ahelyett, hogy feltörekvőket támogatnának. Ez a mindent felforgató innovációk korának végét is jelentheti.
Virágzik az új hackerparadicsom, az alvilág betört a Telegramra
2021-09-18 20:53 | Portfólió - Gazdaság
A jelek szerint a Telegram titkosított üzenetküldő platform lett a dark web alternatívája. Egyre több hacker és kiberbűnöző költözik át ugyanis a jobb hozzáférést és könnyebb kezelhetőséget biztosító applikációra. Ráadásul, a dark webbel ellentétben, a Telegram egyelőre még elkerüli a hatóságok figyelmét is.
Kiderült, melyik egyetem mennyit kaphat a kormány gigantikus felsőoktatási csomagjából
2021-09-18 20:41 | Portfólió - Gazdaság
Megjelent a parlament oldalán a kormányinfón már előre jelzett törvényjavaslat, mely a felsőoktatás finanszírozási részletkérdéseit taglalja. A törvényjavaslatban szerepel egy táblázat is, melyben a felsoktatási alapítványoknak szánt finanszírozási összeg is szerepel a következő öt évre vonatkozóan.
Mitől marad vonzó az ingatlan a befektetők szemében?
2021-09-18 19:12 | Portfólió - Gazdaság - Koronavírus
A koronavírus járvány gazdasági hatásait még mindig érezzük, ami a befektetői magatartást is alapjaiban határozza meg az ingatlanpiacon. A befektetési volumen a szereplők szerint idénre magára talál tavalyhoz képest, nagy kérdés viszont, hogy milyen eszközosztályok felé fordulnak majd a befektetők? Erről és a hazai likviditás kérdéséről is beszéltek a szakma szakértői a Portfolio Property Investment Forum 2021 konferenciájának egyik panelbeszélgetésén.
Biztonságos és hatásos 3-18 éveseknél a Sinopharm koronavírus-vakcina
2021-09-18 18:52 | Portfólió - Gazdaság - Koronavírus
A Sinopharm (BBIBP-CoV) vakcina biztonságos volt a 3-18 évesek körében a robusztus ellenanyagválaszt váltott ki - írja Dobson Szabolcs Facebook-oldalán a Lancet orvosi szaklapban megjelent kínai tanulmányra hivatkozva.
Hirdetés
Eladó Lakás Nagytétényen - Budapest XXII. kerület
25900000 Forint | Ingatlan keres, kínál, albérlet | Budapest | Budapest
Új vasúti megállót jelentett be Vitézy Dávid Budapesten
2021-09-18 18:21 | Portfólió - Gazdaság
Megkapta az építési engedélyt az új vasúti megálló a leendő közlekedési múzeumnál - közölte a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) vezérigazgatója, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatója a Facebook-oldalán szombaton.
Kína dühöng, de Franciaország is ráncolja a szemöldökét – Mit tudnak a nemzetközi botrányt kiváltó tengeralattjárók?
2021-09-18 18:20 | Portfólió - Külföld
Ausztrália saját nukleáris meghajtású tengeralattjáró fejlesztési projektet indít brit és amerikai segítséggel, hogy az indiai-csendes-óceáni térségben Kína katonai dominanciáját ellensúlyozzák. Az várható volt, hogy a projekt feldühíti Kínát, viszont Emmanuel Macron francia elnök is csalódott hangnemű közleményt adott ki, amiért a dealből kihagyták az általa vezetett európai országot. Az új, ausztrál tengeralattjárók várhatóan a 2040-es években állnak majd rendszerbe, várhatóan hasonlítani fognak több szempontból is az amerikai Virginia-osztályra és / vagy a brit Astute-osztályra is.
Toronymagasan vezeti Magyarország egész Európa szomorú listáját
2021-09-18 17:36 | Portfólió - Gazdaság
Szombaton tette közzé az Eurostat a regionális évkönyvét, amely minden évben rengeteg érdekes, izgalmas ábrán keresztül mutatja be, hogy a különféle gazdasági, társadalmi és szociális mutatók terén mennyire eltérő Európa. Sajnos néhány ábra egészen durvára sikeredett magyar szempontból és jól mutatja, hogy továbbra is messze mi vezetjük az egyik szomorú rangsort: a rákban való halálozásét, ráadásul több vizsgálati szempont alapján is.
Figyelmeztet a részvénypiaci stratéga: extrém mozgások jöhetnek
2021-09-18 17:15 | Portfólió - Gazdaság
Extrém mozgásokra figyelmeztet a pénzügyi piacokon az MBMG Group tanácsadócég alapítója. A CNBC által megszólaltatott stratéga szerint itt az ideje, hogy a befektetők a partvonalra helyezkedjenek és a készpénz felé súlyozzanak át.
Mi ez a hatalmas jelentőségű szám, amit az EKB semmiképp nem akart közölni?
2021-09-18 16:15 | Portfólió - Gazdaság
Alaposan meglepte a piaci szereplőket és közgazdászokat az információ, amely az Európai Központi Bank berkeiből szivárgott ki csütörtökön. A hír jelentősége elméletben óriási, mert azt állítja, hogy az egy évtizede áhított inflációs cél nincs is olyan messze az eurózónában, mint azt most gondoljuk. Ha ez valóban így lesz, akkor az EKB - a jelenlegi laza kommunikáció ellenére - belátható időn belül kamatemelést hajthat végre, és teljes mértékben eltűnhet az állampapírpiacról, véget vetve ezzel egy több mint fél évtizedes korszaknak. Az EKB nem meglepő módon határozottan igyekezett tagadni a kiszivárgott információ valóságtartalmát, hiszen a jelenlegi előretekintő iránymutatás egészen mást üzen a befektetőknek. A hírnek tehát hatalmas jelentősége van - de csak elméletben.
POS-terminálokkal árasztották el a magyar boltokat, de még mindig szeretjük a készpénzt
2021-09-18 16:10 | Portfólió - Gazdaság
Még úgy is jelentősen nőtt a boltokban üzemelő POS-terminálok száma Magyarországon, hogy az MNB statisztikájában a gyorsan terjeszkedő külföldi szolgáltatók nem is szerepelnek. A kártyás fizetési forgalom tovább bővült, bár a készpénzfelvételek értéke a negyedévben kicsit nagyobb mértékben emelkedett. Ábrákon foglaltuk össze a legfontosabb hazai fizetési trendeket.
Ugrásszerűen gyorsul a járvány Romániában, összecsaptak a lezárásellenesek a rendőrökkel Ausztráliában
2021-09-18 15:10 | Portfólió - Gazdaság - Koronavírus
Idehaza a hétvégén nem közölnek új koronavírus-esetszámokat, de amit az elmúlt öt munkanapban láttunk, az mind azt mutatta, hogy 30-40%-kal nőtt a napi új fertőzöttek száma a múlt hét azonos napjához képest és több nagyvárosban is nőtt a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben. Ez mind az itthoni negyedik hullám erősödésére vall, amit a kórházba és lélegeztetőgépre kerültek, illetve elhunytak számának emelkedése is mutatott. Szomszédunkban, Romániában a jóval alacsonyabb átoltottság miatt ugrásszerűen erősödik a járvány, közben Ausztráliában megint összecsaptak a szigorú korlátozásokat ellenző tüntetők a rendőrökkel. Friss híreink a koronavírus-járványról szombaton.
Gyorsan lezavarja a magyar kormány a Brexit-enyhítő EU-pályázatot – Íme, a részletek
2021-09-18 14:26 | Portfólió - Gazdaság
Alig egy hete jelezte Szijjártó Péter, hogy lesz egy olyan EU-s pályázat, ami a Brexitből eredő veszteségek enyhítésére szolgál, szombaton viszont már azt is bejelentette a külgazdasági és külügyminiszter a Facebookon, hogy közzétették a pályázat főbb szabályait és a regisztrációs szakasz után október közepén mindössze öt napjuk lesz a cégeknek, hogy benyújtsák a kérelmeiket a vissza nem térítendő támogatásra. A nagy sietséget a „kanyarban előzés” jelszavával magyarázta a tárcavezető és az egész konstrukciónak az a háttere, hogy az Európai Bizottság 4 évre elhúzva folyósítja majd a 22 milliárdos támogatási keretet Magyarországnak, de a kormány ezt teljes egészében előfinanszírozza a következő hónapokban, hogy az érintett cégeknek hamarabb segítsen.
Nagy dobásra készül az Amazon: az egészségügyi szektort nézte ki magának
2021-09-18 14:12 | Portfólió - Gazdaság
Az Amazon ezidáig szunnyadó óriásként lapult meg az egészségügyi szektorba már egy ideje bele-belekóstoló bigtechek mellett, ám előnyös helyzetéből fakadóan könnyen a verseny élére állhat majd. Az e-kereskedelmi óriás nagy dobásra készül a betegellátást támogató technológiai arzenáljával, amelynek zászlóshajója egy AI-alapú kórházi operációs rendszer, ami az orvosi nyilvántartások rendszerezésében és a betegségmegelőzésben fogja támogatnia kórházakat.
Jó hír a belvárosban autózóknak: vártnál hamarabb szűnnek meg a dugók a Blaha Lujza tér körül
2021-09-18 13:38 | Portfólió - Gazdaság
Az eredetileg tervezettnél hamarabb, szombattól ismét bővített forgalmi kapacitással használhatják a fővárosban a Rákóczi út-Nagykörút csomópontot az autóval közlekedők, hétfő hajnalban pedig visszaáll a villamosbarát körúti lámpaprogram - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).
Hirdetés
Eladó lakás - Budapest XIV. kerület
14900000 Forint | Ingatlan keres, kínál, albérlet | Budapest | Budapest
Kilóra megvették a világ egyik legfontosabb versenyképességi rangsorát? Az IMF vezére is belebukhat a hatalmas botrányba
2021-09-18 13:35 | Portfólió - Gazdaság
Nem jelenik meg többet a Világbank Doing Business kiadványa – jelentette be a szervezet csütörtökön. Ez már önmagában hír lenne, hiszen a világ egyik legjelentősebb üzleti környezetre és versenyképességre vonatkozó felméréséről beszélünk. A dolog azonban ennél is tovább mutathat: a kiadványt azért szüntetik meg, mert egy friss jelentés szerint Kína nyomást gyakorolt a szervezetre a jobb helyezés érdekében, sőt személyesen Kristalina Georgieva jelenlegi IMF-vezér járt közbe az érdekükben. A Valutaalap vezérigazgatója tagadja a vádakat, de biztosan lesznek még nehéz percei a jelentés miatt.
Csődbe ment a legnagyobb román biztosító
2021-09-18 11:38 | Portfólió - Gazdaság
Romániában a pénzügyi felügyelet bevonta a legnagyobb biztosítótársaság, a City Insurance működési engedélyét, miután a vállalat nem tett eleget a hatósági tőkeemelési kéréseknek - adta hírül szombaton a román közszolgálati rádió.
Új vizsgálatot indíthat Magyarország ellen az Európai Bizottság
2021-09-18 11:19 | Portfólió - Gazdaság
Magyarország uniós támogatásoktól eshet el az LMBTIQ közösség jogait csorbító törvénymódosítások miatt – tudta meg a Népszava, amely cikke szerint vizsgálja Brüsszel, hogy a sérti-e a homofób jogszabály az Európai Unió pénzügyi érdekeit, és megvonhatók-e felzárkóztatási támogatások hazánktól.
A jövőben is lesznek irodáink, de a használatuk nagyon megváltozik
2021-09-18 11:00 | Portfólió - Gazdaság
A Portfolio Property Investment Forum 2021 konferencia "Jönnek az újak! - Több százezer négyzetméter új iroda feszíti a piac kereteit a következő években!" című panelbeszélgetése a „home office vs. karantén office” dilemma feloldásáról szólt ingatlanpiaci szereplők segítségével. Szóba került a megváltozott bérlői igények mellett az irodai lét jövője, és ezen kívül természetesen a kulcsfontosságú bérleti díjak kérdésköre is.
Megszólalt a MOK-titkár: nem zavarja eléggé a magyarokat a harmincezer halott
2021-09-18 10:45 | Portfólió - Gazdaság
Valahogy a magyarokat nem zavarja eléggé a harmincezer halott - emelte ki Svéd Tamás. Az orvosi kamara titkára a Népszavának adott interjúban egyebek mellett arról is beszélt, hogy az eddig is részben informálisan fenntartott betegutak összekuszálódtak, sokszor nem egyszerű a betegeknek ellátáshoz jutni, a sorok nőnek, s velük a frusztráció a betegek és ellátók oldalán egyaránt.
Ez a magyar nyugdíjvalóság: szegénységi csúszdára kerülnek az idősek
2021-09-18 10:42 | Portfólió - Gazdaság
Minden magyar nyugdíjas egy szegénységi csúszdára kerül, amint megállapították a nyugdíját – mondta el a Portfolio kérdésére válaszolva Farkas András nyugdíjszakértő, aki jövő szerdai Öngondoskodás konferenciánkon bővebben is beszél a problémáról.
Betörtek a drónbizniszbe a magyarok
2021-09-18 10:08 | Portfólió - Gazdaság
Drónokra szerelhető speciális szállító dobozt fejlesztett két magyar cég, a terméket már számos országba értékesítették.
Nem csak a koronavírus-járvány miatt csúsznak a műtétek
2021-09-18 09:58 | Portfólió - Gazdaság - Koronavírus
A hosszas várólisták egyik oka a koronavírus miatti műtéti leállások mellett a hálapénz eltörlése, sok orvos ugyanis a béremelés ellenére rosszabbul keres, mint korábban - derült ki az RTL Híradó riportjából.
Végre megnyugodhatnak a Balatonért aggódók?
2021-09-18 09:07 | Portfólió - Gazdaság
Novembertől folytatódik a Balaton mederkotrása, a térség vízellátórendszere felújításra és fejlesztésre szorul – hangzott el a Balaton Fejlesztési Tanács online megtartott ülésén, írja az Infostart.
Rákaptak a magyarok a kompenzációs támogatásra
2021-09-18 08:49 | Portfólió - Gazdaság
Több mint 80 ezer önfoglalkoztató kérte eddig a kormány által biztosított egyszeri támogatást összesen 17,6 milliárd forint értékben. Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára elmondta: a több mint 71 ezer kedvezően elbírált igénylés alapján kifizetett összeg mostanra meghaladta a 15 milliárd forintot.
Egy ENSZ-tanulmány szerint nem éri meg hajtani a munkában
2021-09-18 08:28 | Portfólió - Gazdaság
Csaknem kétmillióan halnak meg évente a munkájukkal kapcsolatos betegségek vagy sérülések miatt - olvasható egy pénteken megjelent ENSZ-jelentésben.
Egymás után nőnek ki a földből a főváros legújabb lakásfejlesztései
2021-09-18 08:00 | Portfólió - Gazdaság
Az idei évben újra megélénkült a fővárosban a lakásfejlesztési kedv, egyre több projektet jelentenek be a fejlesztők. Nemrég jött a hír, hogy szerkezetkész a XVI. kerületben épülő Zöldmező Lakópark. A Bayer Property fejlesztésében és a Bayer Construct kivitelezésében megvalósuló 128 lakás átadása 2022 végén várható. Emellett a XIII. kerületben is számos építkezés zajlik, a Duna Terasz Grande lakóparkban például nyolc hónap alatt a lakások közel 60 százaléka elkelt.
Emelkedő üresedési ráták: mire készüljön a 4 millió négyzetmétert kínáló irodaszektor?
2021-09-18 07:00 | Portfólió - Gazdaság
A Portfolio Property Investment Forum 2021 konferencia "Konzervatívan rugalmas – Mire készüljön a 4 millió négyzetmétert kínáló irodaszektor?" című panelbeszélgetésének középpontjában az iroda, mint közösségi tér jelene és jövője állt, de szóba került a minimálbér-emelés is, és annak hatása a bérleti díjakra.
Választ Európa legerősebb autógyártó nagyhatalma: a benzines és dízel autók betiltása és 120 km/h-s sebességkorlátozás is jöhet
2021-09-18 06:25 | Portfólió - Külföld
A német parlamenti választások végeredménye érdemi hatással lesz Európa legmeghatározóbb autóiparának jövőjére is egy olyan kiemelten fontos időszakban, amikor az egyes szereplők élet-halál harcot vívnak annak érdekében, hogy képesek legyenek megfelelni az egyre szigorodó környezetvédelmi előírásoknak. A vezető német pártok kivétel nélkül támogatják az elektromos autózásra történő átállást, abban azonban lényeges különbségek vannak közöttük, hogy ezt a folyamatot hogyan képzelik el. Ahogy a benzines és dízel autók betiltásának, vagy éppen az autópályákon alkalmazandó sebességkorlátozások ügyében sem értenek egyet.
Visszautasította az amerikai gyógyszerfelügyelet szakértői tanácsa a Pfizer harmadik oltásának általános beadását
2021-09-18 01:05 | Portfólió - Gazdaság - Koronavírus
Hatalmas többséggel, 16:2 arányban leszavazta az amerikai gyógyszerfelügyelet szerepét is betöltő FDA szakértői panelja azt, hogy általános jelleggel, minden 16 év felettinek beadhassák a Pfizer koronavírus elleni vakcinájának harmadik dózisát - közölte a Bloomberg péntek éjjel.
Példátlan válaszcsapás Macrontól: visszarendelte az amerikai és ausztrál nagykövetet - Léket kap az EU-Ausztrália megállapodás?
2021-09-18 00:34 | Portfólió - Külföld
A francia diplomácia történetében példátlan módon Emmanuel Macron elnök döntésére a francia külügy visszarendelte az amerikai és ausztrál nagykövetet, hogy kifejezze felháborodását a minap bejelentett amerikai-ausztrál-brit tengeralattjáró megállapodás miatt, amely nyomán egy 56 milliárd eurós (!) beszerzési szerződést mondott fel Ausztrália - számolt be péntek éjjel a Reuters. A francia felháborodás a nagykövetek visszarendelésénél súlyosabb következményekkel is járhat: a francia külügyminiszter máris felvetette az MTI szerint, hogy megbízhatatlan az ausztrál fél, miközben az EU éppen most tárgyal velük egy kereskedelmi megállapodásról. Az Európai Bizottság szóvivője egyelőre azt mondta, hogy a konfliktus nem hat ki közvetlenül a folyamatban lévő kereskedelmi tárgyalásokra.
Bemutatkozás
Kategóriák
Portálok