Csongrád Megye legfrissebb hírei

Két perc alatt eldöntötték
Sokáig úgy tűnt, nem hoz gólt a megyei I. osztály 5. fordulójának rangadója, ám végül a Tiszasziget két gyors góllal otthon tartotta a három pontot, elvéve ezzel az Algyő veretlenségét.
Két autó ütközött össze Szentesen  -Galéria
Egy személy sérült meg, amikor két autó ütközött össze Szentesen.
Új keresztet kapott Makó-Rákos
Út menti keresztet avattak vasárnap Makó-Rákoson, a makói, a mezőhegyesi, a tótkomlósi és a királyhegyesi út négyes kereszteződésénél. Ez arra is emlékeztet, hogy a ma már Makóhoz csatolt településnerk milyen gazdag múltja van.
Tökével, zúzával és tarajával dobták föl a pörkölteket
Jubileumi, tizedik alkalommal rendeztek kakaspörkölt-főző fesztivál Szentmihályon, ahol a főzés mellett volt kötélhúzás, kispályás seprűfoci cirokseprűvel és sörivóverseny is.
Kutyaparádé volt Pusztaszeren – Galéria
Kuvaszfesztivált tartottak szombaton Pusztaszeren, a focipályán. A magyar vadász- és pásztorkutya fajták, vagyis a komondor, a kuvasz, a puli, a pumi, a mudi, a sima és a drótszőrű vizsla, az erdélyi kopó és a magyar agár mutatkozott be a szépszámú érdeklődőnek.
Falunapon mulattak a balástyaiak - Galéria
A pénteken kezdődött falunapokat szombaton folytatták Balástyán, melyen minden korosztály megtalálta a számára legkedvesebb programot. A legnépszerűbbnek – nyugodtan állíthatjuk – az exatlon bizonyult, amit lazább verzióban próbálhattak ki a jelenlévők. A falunaphoz kapcsolódva rendezték meg az önkéntes tűzoltók megyei versenyét, melyet a szegváriak nyertek meg.
A rendőrök 18 illegális határsértőt tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében, akik jogellenesen próbáltak meg bejutni az országba.
Egy a Természettel Napot rendeztek Derekegyházon
Soha nem volt még ilyen jellegű rendezvényünk, mint au Egy a Természettel Családi Nap – mondta Szabó István, Derekegyház polgármestere.
Rovarevő növények mutatkoztak be a Füvészkertben - Galéria
Remek kis családi programra várták vasárnap a családokat a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjébe, ahol rovarfogó növények napját rendeztek. Az első állomáson vásárolni, a másodikon ültetni lehetett a különleges növényeket.
Turbóra kapcsolt a Szegedi Nemzeti Színház
A Szegedi Nemzeti Színház évadnyitó társulati ülésén fogalmazott úgy Dinyés Dániel zenei vezető, hogy ebben az évadban turbóra kapcsol az operatagozat. – Új energiával igyekszünk feltölteni egy régi cégért – közölte.
Hirdetés
Eladó felújított lakás - Budapest IV. kerület
34900000 Forint | Ingatlan keres, kínál, albérlet | Budapest | Budapest
Kutatók éjszakája – Több mint háromszáz programmal várja az érdeklődőket az SZTE
Több mint háromszáz, a különböző tudományterületek érdekességeit bemutató programmal várja az érdeklődőket pénteken, a Kutatók éjszakáján a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.
Káposztából mindent lehet
Huszonkét csapat, közel harmincféle étel és kiváló hangulat: a tavalyi szünet után idén újult erővel tért vissza a Szüreti Hétvége. A rendezvényen ebben az évben szalonnát és kürtőskalácsot is sütöttek, de a főzőversenyen a káposztáé volt a főszerep: a gasztro-eseményen még töltött káposztával töltött székelykáposzta is készült.
Ejtőernyős célbaugróversenyt rendeztek repülőtéren
Nemzetközi Ejtőernyős Célbaugróversenyt rendeztek a hétvégén a Szegedi Repülőtéren, ahol ottjártunkkor, szombat délelőtt az erős szél miatt éppen nem ugrott senki, de Mórocz Béla, a székesfehérvári Albatrosz repülõklub tagja lelkesen elmagyarázott mindent, amit a versenyről tudni kell és még azt is elmesélte, hogy sikerült egyik korábbi ugrása.
Csongrádon került elő az első magyarországi torzított koponya
Rangot vagy egy csoporthoz tartozást fejeztek ki a mesterségesen megnyújtott koponyák, vagy csak egyszerűen divat volt? A koponya szándékos deformálásának okait ma sem ismerjük pontosan, az az egy azonban biztos, hogy Csongrádon találták az első magyarországi torz koponyát. A „kutyafejű” tatárnak tulajdonított fej eredetije az évek során eltűnt, emlékét egy torzított koponya másolata őrzi a csongrádi múzeumban.
23 év után újra gőzös érkezett Szegedre – Galéria, videó
Retró vasúti hétvégét szervezett a MÁV, ennek apropóján szombat este egy gőzmozdonyos nosztalgiajárat gördült be a szegedi nagyállomásra.
A menedzserátok főként a fiatal férfiakat sújtja
Évente egy településnyi 30–50 év közötti férfi veszíti életét infarktus vagy agyi katasztrófa következtében, amiről elsősorban a helytelen életmód, a stressz és a dohányzás tehet. A váratlan esemény rendszeres menedzserszűréssel kivédhető lenne.
Pick Szeged-győzelem Tatabányán, Bombac megsérült
Jó játékkal nyerte meg első bajnoki rangadóját 39–28-ra Tatabányán a Pick Szeged a férfi kézilabda NB I.-ben idén. Dean Bombac vádlisérülést szenvedett, aggódhatnak érte a címvédő szurkolói.
Borszenteléssel kezdődött a kastély udvarán megtartott rendezvény
Hatodik alkalommal rendezte meg a Tűzköves Hagyományőrző, Ismeretterjesztő, Kulturális Alapítvány a Szegvári Borfesztivált. A település lakói hat borászat nedűit kóstolhatták meg, számos kulturális program is várta az érdeklődőket.
Hirdetés
Eladó Lakás Nagytétényen - Budapest XXII. kerület
25900000 Forint | Ingatlan keres, kínál, albérlet | Budapest | Budapest
Gyerekekért futottak
Orvosok, mentősök és tűzoltók futottak le négyes csapatban 100 kilométert szombaton egy nemes cél érdekében. Az utolsó métereket az újszegedi Erzsébet Ligetben tették meg, ahol mi is vártuk őket.
Európa legnagyobb tánctáborában, Lengyelországan oktatott
Nagyot fordult a világ pár év alatt a szegedi Iván Barnabással. A 19 éves táncos mára már tanárként tért vissza Európa legnagyobb tánctáborába, a Fair Play Dance Campbe, amelyre még 12 évesen kezdett el járni diákként.
Tatabányán játszik bajnoki rangadót a Pick Szeged
A szerda esti franciaországi Bajnokok Ligája-meccs után pénteken délelőtt már edzés várt az újszegedi sportcsarnokban a Pick Szeged férfi kézilabdázóira, ma 16 órakor (élő: M4 Sport) pedig már a Grundfos Tatabánya KC otthonában lépnek pályára bajnoki mérkőzésen.
Bevándorlás – Egyre nagyobb a félelem a vajdasági magyar falvakban
A helyiek azt mondják, hogy nem bírnak ki még egy telet. Félnek, mert az üresen maradt házakat elfoglaló illegális bevándorlók amit tudtak, már eltüzeltek, nem tudni, most mivel fűtenek majd. Közben a majdányiak Angela Merkelt hibáztatják a helyzetért, és azt is elmondták, hogy egy Soros-szervezet oszt pénzt hetente a migránsoknak. Majdányban a száz helybeli mellett jelenleg nagyjából ezer migráns tartózkodik, akik közül sokan naponta próbálnak Magyarországra szökni. A helyzet pedig még ennél is rosszabb lehet az Afganisztánban történtek miatt.
Miskolcon játszik kupameccset a Metalcom Szentes
Idegenben, Miskolcon játssza első mérkőzését a magyarkupa-nyolcaddöntőben a Metalcom Szentes férfi vízilabdacsapata vasárnap 18 órától.
Diáklányból lett olasz mamma
Szegeden élt középiskolás koráig, majd a fővárosba, 11 éve pedig a szerelem miatt Olaszországba költözött Gyovai Helén. Mégis ismert lett idehaza: először blogja miatt, amelyben Itália rejtett helyeit mutatja be, nemrégiben pedig megjelent első regénye is, amelyet hamarosan követ a következő. Az olasz mamma az elmúlt napokat itthon töltötte, ekkor beszélgettünk vele élete fordulópontjairól.
Kijött az osztálykülönbség a HVSC és a Szegedi VE között
Tizenkét év után játszott ismét magyar kupa-mérkőzést a Hódmezővásárhelyi VSC férfi vízilabdacsapata, amely a Szegedi VE-t fogadta a nyolcaddöntő első mérkőzésén.
Szűz Máriát ünnepelték öt napon át Újszegeden - Fotók
Idén is megtartották a hagyományos Mária-napokat Újszegeden, a pénteki zárómisén a betegek szentségét is kiszolgáltatták.
Kószó Mihályné Marika munkáját ismerték el
Közösségépítő Önkéntes Díjat vehetett át a mórahalmi Kószó Mihályné Marika. A Bástya Nyugdíjas Klub vezetőjének egész életét átszőtte a társadalmi munka.
Hirdetés
Eladó lakás - Budapest XIV. kerület
14900000 Forint | Ingatlan keres, kínál, albérlet | Budapest | Budapest
Harminc éve a szorobán hazai fővárosa Makó
A jubileumot most egy kiállítással ünneplik a makói levéltárban, amelynek megnyitójaként Varga Márta kommunikációs szakember beszélgetett a házaspárral.
Tárlat nyílt a JATEPress 30 évéről
Tárlat nyílt az SZTE Klebelsberg Könyvtárban a JATEPress 30 éves munkájáról, amit válogatott könyveken keresztül mutatnak be szeptember 29-ig az aulában.
Az ünnepélyes megnyitóval, elismerések átadásával, koncertekkel szeptember 17-én megkezdődtek a XXI. balástyai falunapok, ami gazdag és változatos programmal várja a kikapcsolódni vágyókat.
Francia és svájci hőlégballonos repült Koszovó színeiben
Koszovót egy francia pilóta és svájci segítője képviselte. Az utolsó pillanatig kérdéses volt, hogy el tudnak-e indulni a versenyen.
Sztárokkal népszerűsítik a kulturális értékeket
Nyertes uniós pályázatnak köszönhetően közös, a fiatalokat megszólító és mozgósító programokat szervez a szerbiai Exit Alapítvány és az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark.
Zsibongtak az óvodások a Károlyi-kastélyban
Szegvári állomásához érkezett szeptember 17-én az a megyei önkormányzati szervezésű programsorozat, amely a térségi közösségek fejlesztését célozta meg.
Szezonban ellenőrzött a Nébih
Befejeződött a teljes élelmiszerláncra kiterjedő nyári szezonális ellen­őrzés, amelyet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) irányításával végeztek a megyei kormányhivatalok szakemberei és a Nébih munkatársai.
Hétfőn aszfaltozzák a Híd utcát
Hétfőn kezdi el a kivitelező felmarni a Híd utca kopórétegét, hogy ütemterv szerint elkészülhessen az új végleges aszfaltburkolat.
A Pick Szeged éles maradt a hajrára Montpellier-ben, és pontot mentett – Galéria
Összességében elégedetten utazhatott haza a franciaországi Montpellier-ből a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata.
Állítólag csak kerékpározni akart, nem lopni
A hódmezővásárhelyi rendőrök lopás miatt indítottak eljárást egy 36 éves férfi ellen, aki egy több százezres kerékpárt vitt el.
Csodálatos eredményeket ért el a szegedi Spirit TSE Kozármislenyben és Portugáliában
A szegedi Spirit Tánc Sport Egyesület színeiben remekelt a portugáliai világkupaversenyen Zerjav Miha és Karcagi Laura párosa, a csapat tagjai pedig Kozármislenyben is pazar eredményekkel zárták az országos bajnokságot.
Késsel támadt az alvó családra
A Csongrád-Csanád Megyei Rendőrfőkapitányság munkatársai befejezték a nyomozást az ellen a tótkomlósi férfi ellen, aki késsel többször megszúrta ismerősét, illetve annak gyermekét is megpróbálta megsebesíteni.
Bemutatkozás
Kategóriák
Portálok