Csongrád Megye legfrissebb hírei

Bartók Csaba és Mihálffy Béla indul a 2022-es választáson
A képviselőjelöltek közösségi oldalukon számoltak be a hírről.
A rekordbajnok érkezik az avatóra
Szinte már csak néhány óra van hátra a történelmi pillanatig, holnap este megnyitja kapuit a szurkolók előtt is a Felső Tisza-parton megépült Pick Aréna. 20.45-től pedig jön a férfi kézilabda Bajnokok Ligája-csoportkör 10. fordulójában „a hét meccse”, a Pick Szeged–THW Kiel.
Versenyen remekeltek a Kossuth Zsuzsa diákjai
A Junior Achievement Magyarország Innovációs Versenyt hirdetett egészségügyi érdek­lődésű diákok számára.
Vicces és mókás dráma, Élet-ritmusra
A Szegedi Nemzeti Színház pénteken 19 órakor mutatja be a Kisszínházban Cédric Chapuis 2013-ban színpadon debütált Élet-ritmusra című monodrámáját, amit a teátrum dramaturgja, Varsányi Anna fordított magyarra. A próbafolyamat tavasszal kezdődött, most zajlik a főpróba hete a humorral és játékossággal teli darabnak, szerdai sajtónyilvános próbát tartottak.
Helyek szabadulnak fel a PICK Aréna megnyitórendezvényére
További megvásárolható helyek szabadulnak fel a PICK Aréna csütörtöki megnyitórendezvényére – olvasható a kézilabdacsapat honlapján. 
Bárhol felállítható Kistelek új műjégpályája
A buszpályaudvar váróterme mellett létesült, a Hétkerék Egyesület által pályázott és építtetett 12x25 méteres műjégpályát szombaton, 17.30-kor adják át Kisteleken.
Tudományos diákköri konferenciát rendeztek Vásárhelyen
Szerdán rendezte meg a tudományos diákköri konferenciáját (TDK) a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának Tudományos Diákköri Tanácsa.
A negyvenezredik Sisi-látogatót köszöntötték
A negyvenezredik látogatót köszöntötték szerdán a Móra-múzeum Sisi-kiállításán. Farkas Mária és Érchegyi Tamás Budapestről érkeztek, színházlátogatás után tértek be a kultúrpalotába.
Ezeket az ajándékokat ajánlották 100 éve a Délmagyarországban
Az ajándékozás öröme – vagy kényszere – száz éve is lázban tartotta az embereket advent idején.
Polgárőrökkel és motorral érkezett a Mikulás
A polgárőr-egyesület már évek óta karácsonyi adománygyűjtést szervez a rászoruló családok számára, így történt ez ebben az évben is.
Bu­­dapesten a Nemzeti Lőtér volt a házigazdája a sportlövők 25–50 méteres fedett pályás országos bajnokságának.
A számok magukért beszélnek
Bár a hétvégi zord időjárás miatt több meccset elhalasztottak, a tabellára pillantva a téli szünethez érve biztonsággal kijelenthető, hogy idén mindkét Csongrád-Csanád megyei csapat stabilan szerepelt a labdarúgó NB III. Közép csoportjának feléhez érve.
Hirdetés
Kemence kályha építõ kézi vetésû tégla !Bajai telephelyen !
300 Forint | Lakás, otthon, kert, barkács | Bács-Kiskun | Baja
Sík Sándor a szeretet erejét hangsúlyozta a fegyverekkel szemben
Sík Sándor katolikus pap, piarista szerzetes, költő a két háború között a szegedi egyetem professzora és Radnóti Miklós atyai jóbarátja volt.
Ismert bank nevében telefonálgatnak a csalók
Ismét telefonos csalók próbálnak meg adatokat kicsalni az emberektől – derült ki az Internet tudatosan – online is biztonságban oldal felhívásából.
Olyan kullancsot találtak hazánkban, ami egzotikus betegséget terjeszt
Civilek bevonásával kutatják a többféle veszélyes kórokozót, köztük a krími-kongói vérzéses lázat okozó vírust is terjesztő Hyalomma kullancsot.
ÚtON: Rengeteg az autós a Kossuth Lajos sugárúton
Erős forgalom van a körutakon, sugárutakon.
Mezei Richárd elevenítette fel a konfettiesővel járó első BL-mérkőzést
Csütörtökön 20.45-től jön a 226. BL-meccs, immár nem az újszegedi sportcsarnokban, hanem a Felső Tisza-parton megépült Pick Arénában. A történelmi első találkozóra az akkori mezőny legjobbjával, Mezei Richárddal emlékeztünk vissza.
Öten mennek az ob-ra
A férfi tekézők keleti régiós bajnokságáról a Zengő Alföld Szegedi TE-ből ketten (Karsai László, Stréer Tamás) jutottak tovább az országos bajnokság 32-es mezőnyébe.
Kiállt a menzai dolgozók érdekeiért az új cégnél
A vásárhelyi közétkeztetési intézmény több dolgozója is kérte a HMSZ Zrt. korábbi pénzügyi vezetőjét, hogy nézze át az új, magánszolgáltatóval kötött szerződésüket. A konyhai dolgozók nem az új munkáltató szakmai hitelességét kérdőjelezték meg, hanem a helyi vezetését.
Elfogadták az állatvédelmi törvény módosításait
Európa egyik legszigorúbb állatvédelmi törvénye lett a miénk, miután eghangúlag fogadta el a parlament a törvény szigorításait. A jövőben szabadságvesztés járhat az állatviadalokon való részvételért: a kidolgozásban Veprik Róbert is részt vett a Nemzeti Állatvédelmi Tanács elnökeként.
Hirdetés
Kötött pulcsi /46-48/ 2 darab
4600 Forint | Divat, ruházat, ékszer | Gyõr-Moson-Sopron | Gyõr
Városfejlesztési stratégia készül Csongrádon
Csongrád jövőképét határozza meg a most készülő dokumentum: ez alapján alakítják ki a város jövőbeni fejlesztési irányait, illetve hogy milyen uniós forrásokra pályáznak a 2021–2027-es költségvetési időszakban. A készülő stratégia kialakításába a helyi lakosokat is bevonják, a csongrádiak egy kérdőív kitöltésével mondhatják el véleményüket.
Egy közlekedési táblával és seprűvel támadták rá egy társukra
A rendőrségre 2020. szeptember 26-án hajnalban érkezett bejelentés, hogy Mindszenten két fiatal kidöntött egy közlekedési táblát, majd azzal és egy seprűnyéllel – előzetes szóváltást követően – rátámadtak egy helybéli férfire. A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett.
Lassú az átjutás a Belvárosi hídon
Erős a forgalom a főutakon, így az Algyői, Dorozsmai, Bajai úton, Szabadkai úton valamint a sugárutakon, de ugyanez a helyzet a lámpás körforgalom körül és a külső körutakon is.
Elfogták a 16 éves szegedi sorozattolvajt
A szegedi rendőrök elfogtak egy 16 éves fiút, aki öt kerékpárt lopott el a Tisza-parti városban.
Mindvégig hű maradt szülővárosához
Munkássága mellett az Ybl-díjas építész Szegedhez és a Tiszához fűződő különleges kötődéséről is képet kaphattak a Vesmás Péterről szóló portréfilm bemutatójának résztvevői. A vetítés után közönségtalálkozó keretében az építésszel Golda János akadémikus beszélgetett.
Adományt kaptak mikulásra az algyői családok
A vírus ellenére idén is havonta tartott adományosztást a Magyar Vöröskereszt algyői szervezete, az idei utolsó alkalmat hétfőn tartották meg.
1104-el több beteg van a megyében
Vasárnapig időpontfoglalás nélkül lehet beadatni a koronavírus elleni vakcinát megyénkben is.
Hirdetés
Kézben vállon is használható nõi táskák
5000 Forint | Divat, ruházat, ékszer | Gyõr-Moson-Sopron | Gyõr
A kórházba is visz ajándékot a Mikulás
Nem lehet rossz meló Mikulásnak lenni. Tulajdonképpen az év nagy részében csak a jó gyerek – rossz gyerek listát kell finomítgatni egy kényelmes karosszékben.
Nem sikerült a visszavágás, 1–0-s vereséget szenvedett a Makó FC.
Két helyszínen is a ráadásban befújt és értékesített büntető döntött a labdarúgó NB I. 15. fordulójában.
Fegyelmezetlensége lett a Szegedi VE veszte
Vendégszereplés várt a Szegedi VE férfi vízilabdázóira az OB I. 11. fordulójában.
Eldőlt a mindszenti víztorony sorsa
A nagyjából 50 éves, mostanra elöregedett technológiája miatt a régi víztorony képtelen ellátni a feladatait.
ÚtON: Nagyon hosszú az autósor az Algyői úton
A legfrissebb közlekedési információk.
Telnek a téli szálláshelyek, de nagy még a bizonytalanság
A szomszédos üdülőhelyekre a megfelelő papírokkal elutazhatunk, azonban a korlátozások és a vírus még sokakat visszatart.
Fordulatos meccs, három pont - Fotók
A labdarúgó NB II 19. fordulójában a Szeged-Csanád Grosics Akadémia a Szent Gellért Fórumban a Nyíregyháza együttesét fogadta, amely ugyan 0–2-ről egyenlített, de végül Gajdos gólja eldöntötte a három pont sorsát.
Elrejtett mikuláscsomagokat kereshettek a gyerekek Sándorfalván
A Sándorfalvi Piacon találkozhattak a gyerekek vasárnap délután a Mikulással, hogy énekeljenek neki és fotózkodhassanak vele. A civil szövetség pedig elrejtett a belvárosban 40 édességes zacskót, így aki ügyes volt, szerezhetett csomagot a nagyszakállútól.
A siket közönség magyar hangja
Vörös Zsolt tevékenysége korántsem csupán a szereplők szövegének közvetítéséből áll.
Egyetlen gyerek sem maradt Mikulás nélkül
Három autóval járta be Kiskundorozsma központját a Mikulás vasárnap este. Mögötte még egy piros színű autó is ment, melyből különböző karácsonyi dalok szóltak, a Nagyszakállú biztonságáról pedig a helyi polgárőrök gondoskodtak.
Labdarúgó helyett pilóta lett Barnabás
Az egykori makói és röszkei labdarúgó, Pipic Barnabás (25) érdekes munkát választott magának: miután elvégezte a Budapesti Műszaki Egyetemet.
SzeretetSütivel a Kozmutza intézményért - Fotók
Negyedik alkalommal rendezte meg a SzeretetSüti jótékonysági akciót Hódmezővásárhelyen a Tiszta Szívvel Egyesület. Idén a Kozmutza Flóra intézményt támogatják a süteményvásáron befolyt összeggel.
Négyszáznál is több új beteg van a megyében
Keddig kell jeleznie a szülőknek a házi gyermekorvosoknál vagy a vegyes praxisban, hogy szeretnék beoltatni 5 és 11 év közötti gyermeküket.
Lépésről lépésre: Viki járni tanul
Korán, a 33. héten született, majd csecsemőkori agybénulást szenvedett. Később kiderült, epilepsziás is.
Balázska, Bettike, Szederke
Kevés kisgyereknek van olyan jó dolga, mint a kétéves tápéi Sár­­közi Balázsnak, aki nem jár bölcsődébe, mégsem unatkozik napközben.
Bemutatkozás
Kategóriák
Portálok