Baranya Megye legfrissebb hírei

Adventi hangversenyek a pécsi székesegyházban
2022-11-26 07:30 | Baranyavár - Belföld - Baranya Megye
A koncertek látogatása díjtalan, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik. 
Tóth Krisztina kapja az idei Bertók László Költészeti Díjat
2022-11-24 07:51 | Baranyavár - Belföld - Baranya Megye
Az ünnepélyes díjátadót december 6-án tartják a pécsi Kodály Központban a Pannon Filharmonikusok részvételével.
Rövidesen megkezdődhet a Dél-Dunántúl jelentős innovációs beruházása
2022-11-23 07:40 | Baranyavár - Belföld - Baranya Megye
Az első ütem során két épületet újít fel a B Build & Trade Kft.
Fényfestéssel, ünnepi koncertekkel és csaknem félszáz kitelepülővel várják az ünnepre készülődőket Pécsen
2022-11-22 09:45 | Baranyavár - Belföld - Baranya Megye
A pécsi adventi vásár újdonsága a Széchenyi tértől pár lépésre lévő Kossuth térre érkező négy hatalmas 3D-s ünnepi fotóelem: a közlemény szerint a szelfimackó a gyerekek kedvence lesz, a rénszarvasszánba pedig a felnőttek is beülhetnek, de egy léghajó és egy óriási ajándékdoboz is várja a fotózkodni vágyókat.
2022-11-25 23:01 | Téma Baranya - Belföld - Baranya Megye
A könyvtár, a tanári szoba, az iroda, az tornaterem padlózat, a bejárati lépcsőzet is megújult szalántai iskolában, valamint új nyílászárókat szereltek fel, illetve az intézményben festési munkálatokat is végeztek. A program meghirdetésekor világos célt fogalmazott meg a kormányzat: megállítani a falvak elnéptelenedését. A közeli falvakban élő gyermekeket is fogadó, 120 tanulót fogadó intézmény ünnepélyes átadójára […]
2022-11-25 09:12 | Pécsma - Belföld - Baranya Megye
A FutaPécs SE idén is megrendezi szokásos, karácsony előtti jótékonysági futását. November 26-án, szombaton várnak minden futni és adományozni vágyót a Szivárvány Gyermekházhoz 10 és 12 óra között. The post Két marék adomány a nevezési díj: jótékonysági futás lesz Pécsett appeared first on pecsma.hu.
2022-11-24 21:55 | Pécsma - Sport - Foci - Baranya Megye
A magyar női kosárlabda-válogatott idegenben közel 60 ponttal ütötte ki Romániát Eb-seletezőn, a PEAC centere, Kiss Virág 24 ponttal a magyar csapat legjobbja volt. The post Kiss Virág brillírozott a Romániát kiütő magyar válogatottban appeared first on pecsma.hu.
2022-11-24 17:04 | Téma Baranya - Kék hírek - Baranya Megye
Jogerős ítélettel zárult az újszülött csecsemőt szemeteszsákba és lomok közé helyező vádlott ügye, a bíróság a férfit az emberölés miatt emelt vád alól felmentette, míg a vele szemben bűnpártolás vétsége miatt indult eljárást megszűntette – közölte a Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön.     A bíróság közleménye szerint testi jelek nélkül zajlott le a vádlott feleségének várandóssága. Miután […]
2022-11-23 12:30 | Pécsma - Belföld - Baranya Megye
Öt nagy méretű kétoldalas plakátot állított fel a Momentum a Kereskedők Háza mellett, nem messze a Fidesz pécsi irodájától. Donáth Anna arcával fémjelzett akciót indított a Momentum. Országszerte két hétig óriásplakátokon hirdetik – ahogy fogalmaztak – “azokat az igazságokat, amelyeket Donáth Anna a választásokat követő publikációiban kimondott, miközben a Fidesz elhallgatta azokat“. A plakátok egyszerre […] The post Néhány méterre a pécsi Fidesz-irodától nyílt meg a Momentum Igazságkiállítása appeared first on pecsma.hu.
2022-11-23 08:09 | Pécsma - Belföld - Baranya Megye
A pécsi közgyűlés novemberi ülésén elfogadta a város Integrált Településfejlesztési Stratégiáját (ITS). Ruzsa Csaba alpolgármestert kérdeztük arról, mi is ez, és mi különbözteti meg a szintén sokat emlegetett Fenntartható Városfejlesztési Stratégiától (FVS). Az alpolgármester elmondta, mindkettő célja ugyanaz: a város rendelkezzen olyan fejlesztési stratégiával, ami a pályázatokhoz való hozzáférés feltétele, legyenek kijelölve a fő fejlesztési […] The post Fejlesztési kisokos: az FVS beelőzte az ITS-t, de mi is ez a kettő? appeared first on pecsma.hu.
2022-11-23 07:48 | Pécsma - Belföld - Baranya Megye
Lezárult a közbeszerzés: piackövető árazással vásárolja jövő év első felében az áramot a pécsi önkormányzat. Az erről szóló előterjesztés decemberben kerül a közgyűlés elé. Ruzsa Csaba alpolgármester lapunknak elmondta, nem a központi, hanem a piaci beszerzést választották. Mégpedig azért, mert előbbi keretében csak egyéves szerződést lehet kötni, ami ráadásul lassabban követi a piaci változásokat. A […] The post Piackövető árazással veszi az első félévben az áramot az önkormányzat appeared first on pecsma.hu.
2022-11-22 22:06 | Téma Baranya - Kék hírek - Baranya Megye
Az ápolásra szoruló idős komlói asszony állapota folyamatosan romlott, menye és ápolója mégsem hívott orvost hozzá, mert azt akarták, hogy a nő meghaljon – közölte a rendőrség. Mulasztással elkövetett emberölés bűntette miatt nyomozott a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság egy 58 éves komlói, és egy 44 éves sásdi nő ellen. A rendőrök 2021. október 23-án indítottak eljárást […]
2022-11-22 21:36 | Téma Baranya - Kék hírek - Baranya Megye
A "terápiás matracot", nyak- vagy lábmasszírozó készüléket kínáló bűnözők ellen 35 rendbeli csalás miatt emeltek vádat.
Hirdetés
Kõmûves munkákat vállalok
1 Ft | Szolgáltatás, szervíz | Budapest | Budapest
2022-11-22 21:19 | Téma Baranya - Belföld - Baranya Megye
Példaértékű a városvezetés és a képviselő-testület azon törekvése, hogy a nehéz gazdasági helyzetben egy szerényebb, ugyanakkor meghittebb ünnepi dekorációval készülnek. A korábbi díszek mellett újak is megjelennek, maradék és újrahasznosított anyagok felhasznosításával. Siklóson nem az anyagiak, hanem az emberek, pontosabban a városgazdálkodás munkatársainak hozzáállása az, ami széppé varázsolja az ünnepet. Ők készítik ugyanis saját kezűleg […]
2022-11-22 12:29 | Pécsma - Belföld - Baranya Megye
Mutatjuk a felhívás részleteit. The post Elárverezik a pécsi polgármesteri hivatalban őrzött talált tárgyakat appeared first on pecsma.hu.
2022-11-21 15:27 | Téma Baranya - Belföld - Baranya Megye
Nagy Csaba országgyűlési képviselő Facebook-oldalán számolt be arról, hogy jól haladnak a munkálatok a Zrínyi várban, ahol a közeljövőben megnyílhat a “Megállítani Szulejmánt” című, a várvédő Hősöknek emléket állító tematikus kiállítótér. A folyamatban lévő fejlesztést dr. Vass Péterrel, Szigetvár polgármesterével együtt tekintették meg. A Megállítani Szulejmánt nevű interaktív tárlat időutazásra hívja majd az érdeklődőket, akik […]
Hárich József Babarc új polgármestere
2022-11-21 07:59 | Baranyavár - Belföld - Baranya Megye
A jelöltre 240-en voksoltak érvényesen.
2022-11-20 16:42 | Pécsma - Belföld - Baranya Megye
A két utas saját erejéből ki tudott szállni a járműből. The post Árokba hajtott egy autó Bogádmindszent és Páprád között appeared first on pecsma.hu.
2022-11-20 12:16 | Pécsma - Kék hírek - Baranya Megye
Rettenetes történet: az idős nő ellen menye és ápolója fogott össze. The post Gyógyszerekkel szándékosan legyengítették, majd hagyták meghalni az idős nőt appeared first on pecsma.hu.
2022-11-20 10:16 | Pécsma - Sport - Foci - Baranya Megye
Az NKA Pécs NB I. B-s férfikosárlabda-csapata az utolsó tíz percben 22 pontot vert a Jászberényre, így újabb fontos győzelmet aratott a bajnokságban. The post A végén darálta be a Jászberényt az NKA appeared first on pecsma.hu.
2022-11-20 09:55 | Pécsma - Sport - Foci - Baranya Megye
Hiába vezetett az első negyed után két góllal, végül 11-9-re kikapott Miskolcon a PVSK-Mecsek Füszért. The post Szoros meccsen kaptak ki a pécsi vízilabdások appeared first on pecsma.hu.
Több mint kétmilliárdos támogatásban részesült a Humán Reprodukciós Nemzeti Laboratórium
2022-11-20 09:08 | Baranyavár - Belföld - Baranya Megye
Csaknem harminc kutatási tématerületen folytathatja tevékenységét a HRNL.
2022-11-20 07:50 | Pécsma - Belföld - Baranya Megye
A karácsony a szeretet ünnepe, amelynek nyilvánvalóan nem az ajándékozásról kell(ene) szólnia. The post Minden más lett: kevesebb karácsonyi ajándék kerül idén a magyarok fenyői alá appeared first on pecsma.hu.
Hirdetés
Új kartondoboz eladó
50 Ft | Lakás, otthon, kert, barkács | Borsod-Abaúj-Zemplén | Farkaslyuk
2022-11-19 22:20 | Téma Baranya - Kék hírek - Baranya Megye
Egy negyvennégy éves férfit vettek őrizetbe a Pécs közelében fekvő Pellérd szőlőhegyén, mert a gyanú szerint hosszú időn át kényszerített fenyegetéssel munkára egy kiszolgáltatott helyzetben lévő idősebb férfit – közölte szombaton a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon. Azt írták, hogy a pellérdi szőlőhegyen élő gyanúsított 2020 nyarán fogadta be az idősebb férfit otthonába, majd […]
2022-11-19 14:15 | Pécsma - Sport - Foci - Baranya Megye
A PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapata hazai pályán 65 ponttal győzte le a forduló előtt még negyedik helyen álló DEAC U23-as csapatát. The post Brutális verést mért tartalékos ellenfelére a PVSK appeared first on pecsma.hu.
2022-11-19 13:05 | Pécsma - Kék hírek - Baranya Megye
Emberkereskedelem és kényszermunka bűntettének elkövetése miatt nyomoz a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság. The post VIDEÓ: így fogták el a kiszolgáltatott embert munkára kényszerítő férfit appeared first on pecsma.hu.
2022-11-19 12:26 | Pécsma - Belföld - Koronavírus - Baranya Megye
Égett egy parkoló kisteherautó Pécsen, a Bajcsy-Zsilinszky utcában, a Zólyom utca közelében. A tűz az utastérre és a raktérre is átterjedt. A város hivatásos tűzoltói két vízsugárral eloltották a lángokat, és megkezdték az utómunkálatokat. Az utóbbi néhány hétven többször is beszámoltunk hasonló esetekről, itt pedig arról írtunk, mi a teendő, ha kigyullad az autónk (menet […] The post Kigyulladt egy furgon a régi pécsi vásárcsarnoknál appeared first on pecsma.hu.
Őssejtterápiával is gyógyítják a Crohn-betegségben szenvedőket Pécsen
2022-11-19 08:45 | Baranyavár - Belföld - Baranya Megye
Klinikai vizsgálatban összehasonlították az őssejtekkel kezelt, valamint a placebóval kezelt betegek gyógyulási arányát, amely azt mutatta, hogy az őssejt terápia jól tolerálható volt, és az állapotjavulás jóval magasabb volt az őssejtes csoportban.
2022-11-19 07:46 | Pécsma - Belföld - Baranya Megye
Az anya csupán egy hete adott életet legkisebb gyermekének. Két lányát az óvodából vitte haza, mikor a vonattal összeütköztek. The post Hatgyermekes anya és hatéves kislánya haltak meg a baranyai vonatbalesetben appeared first on pecsma.hu.
2022-11-18 18:55 | Pécsma - Belföld - Baranya Megye
Ti mit tapasztaltatok? The post Kisebb baranyai benzinkutakon is korlátozzák a megvásárolható üzemanyag mennyiségét appeared first on pecsma.hu.
2022-11-18 17:46 | Téma Baranya - Kék hírek - Baranya Megye
A város első embere, Jusztinger János a közösségi oldalon számolt be arról, hogy miként segítenek annak a családnak, amelyben öt gyermek maradt félárván, miután csütörtökön az édesanya és egyik gyermeke meghalt a vonatbalesetben Sásdon. “A tegnapi tragikus vonatbaleset az egész várost megrázta, látom, tapasztalom. Sokan kerestek, keresnek. A család gyászát tiszteletben tartva, egyben a közösség, […]
2022-11-18 14:58 | Pécsma - Kék hírek - Baranya Megye
A bátor nő maga tette feljelentést a férfi ellen. The post Egy pécsi nő szomorú históriája: párja bezárta, verte, prostitúcióra kényszerítette appeared first on pecsma.hu.
Sebészeti robottal műtenek a pécsi klinikán
2022-11-18 08:38 | Baranyavár - Belföld - Baranya Megye
A robotsebészeti eszközzel nőgyógyászati, sebészeti, urológiai, fül-orr-gégészeti és fej-nyaksebészeti, valamint szívsebészeti beavatkozásokat fognak végezni.
Hirdetés
Új kartondoboz eladó
50 Ft | Lakás, otthon, kert, barkács | Borsod-Abaúj-Zemplén | Országos
2022-11-18 08:16 | Pécsma - Belföld - Baranya Megye
A Pécsi Járásbíróság november 17-én elrendelte egy középkorú nő és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett, jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének és 75 rendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétsége alapos gyanúja miatt – írja a bíróság közleménye. A gyanúsítottak, bűnszervezetet hoztak létre: egy gazdasági társaság számos vállalkozót alkalmazott alvállalkozóként, melyek folyamatosan […] The post Fiktív munkavállalók után igényeltek vissza adókedvezményt, letartóztatásba kerültek appeared first on pecsma.hu.
2022-11-17 17:03 | Téma Baranya - Kék hírek - Baranya Megye
Sásdon egy autó a működő fénysorompó tilos jelzése ellenére a sínekre hajtott, ahol összeüközött az érkező vonattal. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapján azt írta, a balesetben az autót vezető nő, valamint egy gyermek a helyszínen életét vesztette, egy gyermek ellátása még tart. Csütörtök délután a Pécsről 14:48-kor Dombóvárra elindult személyvonat (8053) személyautóval ütközött Sásdon, […]
Új szociális központot hozott létre a Katolikus Karitász az ormánsági Kisszentmártonban
2022-11-17 10:03 | Baranyavár - Belföld - Baranya Megye
Az elnyert forrásból létrejövő Jelenlét Ponton a családi ház két tágas szobájának egybenyitásával közösségi teret, továbbá sütő- és főzőklubok tartására is alkalmas étkező konyhát, az arra rászoruló lakosok számára mosási és tisztálkodási lehetőséget teremtő fürdőszobát, irodát és fejlesztőszobát alakítottak ki.
2022-11-17 09:48 | Pécsma - Kék hírek - Baranya Megye
Nagyárpádon, az egyik dűlőben létesített kenderültetvényt két férfi, a növényeket együtt gondozták. The post VIDEÓ: kannabiszerdőt számoltak fel a rendőrök Pécsen appeared first on pecsma.hu.
2022-11-17 09:44 | Pécsma - Belföld - Baranya Megye
December 28-án a legjobb sváb dallamokra táncolva mozoghatjuk le a karácsonyi lakomát és fergeteges bulival készülhetünk fel a pár nappal későbbi szilveszteri mulatságra. The post Már lehet jegyet venni: jön az I. Pécsi Sváb Zenei Fesztivál! appeared first on pecsma.hu.
2022-11-17 09:01 | Pécsma - Belföld - Baranya Megye
Várnak minden érdeklődőt. The post Bakancsos fogadóórára hívja a pécsieket Ágoston Andrea appeared first on pecsma.hu.
2022-11-16 21:08 | Téma Baranya - Belföld - Baranya Megye
A FIDESZ-KDNP országjáró fórumsorozatot indított, hogy polgártársainkkal személyesen is ismertessék az elhibázott uniós politikával kapcsolatos aktuális helyzetet. Nyugat-Baranyában Nagy Csaba parlamenti képviselővel közösen Siklóson tartott rendezvényen Nagy János, a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár arra hívta fel a figyelmet, hogy a nemzeti konzultációs ívek – akár online – kitöltésével lehet nyomást gyakorolni a brüsszeli döntéshozókra. A Siklósi Térségi Könyvtár […]
2022-11-16 19:03 | Pécsma - Sport - Foci - Baranya Megye
Ezúttal a bolgár Beroe volt Kiss Virágék áldozata, a pécsiek négy kör után hibátlan mérleggel vezetik csoportjukat. The post Négyből négy: tovább szárnyal az Európa Kupában a PEAC appeared first on pecsma.hu.
2022-11-16 10:26 | Téma Baranya - Kék hírek - Baranya Megye
Vannak arra utaló jelek, hogy az a rakéta, amely Kelet-Lengyelországban kedden becsapódott és két embert megölt, egy ukrán légvédelmi rakéta volt, közölte Joe Biden amerikai elnök a G20-csúcstalálkozón szerdán. Biden egy SZ-300-as, szovjet gyártmányú rakétarendszer által kilőtt légvédelmi rakétáról beszélt, amely az ukrán-lengyel határtól 6 kilométerre fekvő lengyelországi Przewodówban, egy gabonatárolóba csapódott be, és megölt […]
Időközi polgármester-választást tartanak Babarcon vasárnap
2022-11-16 07:57 | Baranyavár - Belföld - Baranya Megye
A korábbi független településvezető, a községet évtizedeken át irányító Pécsi Sándor nyugdíjba vonulása miatt szeptemberben lemondott posztjáról.
2022-11-15 21:23 | Téma Baranya - Belföld - Baranya Megye
12 év után saját irodába költözött a pécsi és baranyai családokat segítő Pécsimami Egyesület. Mostantól a Citrom utca 8. 1. em. 3. szám alatt várják a családokat. Az új irodát Őri László, a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke és Gellén Nóra, az egyesület vezetője adták át. A Pécsimami Közhasznú Egyesület 2011 óta segíti a pécsi és […]
2022-11-15 21:15 | Téma Baranya - Kék hírek - Baranya Megye
Azonnal képesek vagyunk reagálni, hogyha bármi történik, de egyelőre figyelünk és várjuk az eseményeket - mondta a miniszter.
2022-11-15 18:26 | Pécsma - Belföld - Baranya Megye
Vigyázzunk másokra és magunkra! The post Pécs egyik legforgalmasabb útján, az autók között szlalomozott egy gyalogos appeared first on pecsma.hu.
2022-11-15 12:46 | Pécsma - Belföld - Koronavírus - Baranya Megye
Teljes terjedelmében égett egy személyautó Pécsen, a Basamalom úton. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral eloltották a lángokat. Az egység az utómunkálatokat végzi a helyszínen. Itt írtunk róla, mi a teendő, ha kigyullad az autónk menet közben. Kiemelt képünk illusztráció.  The post Teljes terjedelmében égett egy autó Pécsen appeared first on pecsma.hu.
2022-11-15 11:34 | Téma Baranya - Belföld - Baranya Megye
Egyházi iskolába járt, de nem értékrendjét sem értékelte.
2022-11-15 10:10 | Pécsma - Belföld - Baranya Megye
Úgy tudjuk, Maszler József már hosszú ideje küzdött súlyos betegséggel. The post Elhunyt Maszler József, a Tettye vendéglő alapítója appeared first on pecsma.hu.
Bemutatkozás
Kategóriák
Portálok