Baranya Megye legfrissebb hírei

A Pécsi Tudományegyetem is részt vesz a fenntarthatósági expón
2023-09-24 10:00 | Baranyavár - Belföld - Baranya Megye
A tudományos tartalmak mellett színes programokkal, előadásokkal mutatkozik be a Pécsi Tudományegyetem (PTE) a Planet Budapest 2023 fenntarthatósági expó és élményprogram című rendezvényen - jelentette be az egyetemet fenntartó alapítvány kurátora a baranyai vármegyeszékhelyen, pénteken.
Hiába az eső, jókedvűen vonulnak a harmadik Pécs Pride résztvevői
2023-09-23 12:43 | Pécsma - Belföld - Baranya Megye
Nyugodt körülmények között, jó hangulatban vette kezdetét szeptember 23-án 14 órakor a 2023-as Pécs Pride, melyen a kedvezőtlen időjárási viszonyok ellenére is 5-600 fő vesz részt tudósítónk szerint. A menet ezúttal a Tettyéről indult, a vonulókat az első sorban David Pressman amerikai nagykövet vezeti, ahogy fotóinkon is látszik. A tömeg célja a 48-as tér. A […] The post Hiába az eső, jókedvűen vonulnak a harmadik Pécs Pride résztvevői appeared first on pecsma.hu.
Gazdasági és tudományos partnereivel fűzte szorosabbra viszonyát a PTE
2023-09-23 09:00 | Baranyavár - Belföld - Baranya Megye
Szorosabbra fűzte és hatékonyabbá tette a gazdasági és tudományos partnereivel kialakított együttműködését a Pécsi Tudományegyetem (PTE) az elmúlt években egy több mint 280 millió forintos pályázati programnak köszönhetően.
Három napon át kínál programokat az Európai Bordalfesztivál Pécsen és Villányban
2023-09-22 09:00 | Baranyavár - Belföld - Baranya Megye
Öt ország énekegyüttese, több néptánccsoport és zenekar, sztárvendégként pedig Miklósa Erika és Horváth István operaénekes lép fel a 27. alkalommal megtartott - Pécsen és Villányban zajló - Európai Bordalfesztiválon szeptember 22. és 24. között.
2023-09-23 22:48 | Pécsma - Belföld - Baranya Megye
Letért az útról és fának csapódott egy személyautó Görcsöny külterületén, a települést Baksával összekötő 5804-es jelzésű út 13-as kilométerénél – írja a katasztrófavédelem kicsivel éjjel fél 12 előtt, szeptember 23-án. A pécsi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadítottak ki egy embert az autóból, amelynek kiszakadt a motorja. A helyszínen dolgoznak a társhatóságok is. Az érintett útszakaszt […] The post Fának ütközött egy autó Görcsönynél, a sofőrt feszitővágóval szabadították ki a roncsból appeared first on pecsma.hu.
2023-09-23 22:40 | Pécsma - Belföld - Baranya Megye
Letért az útról, száz métert ment az erdőben és ott felborult egy kisbusz Pécs és Árpádtető között, a 66-os főút 5-ös kilométerénél – írták a katasztrófavédelem honlapján szeptember 23-án, 22 óra körül. A járműben öten ültek. A pécsi hivatásos és önkéntes tűzoltók áramtalanították a kisbuszt. A helyszínen dolgoznak a társhatóságok is. A főút érintett szakaszát […] The post Csúnya baleset történt Pécstől nem messze appeared first on pecsma.hu.
2023-09-22 21:15 | Téma Baranya - Belföld - Baranya Megye
Szigetvár Zrínyi Miklós és hős várvédői emléke előtt tisztelgett pénteken egy nem mindennapi esemény keretében. A szigetvári vár dzsámijában Zrínyi Miklós: Szigeti veszedelem egy-egy versszakának felolvasását nemcsak a város lakosai, hanem a Szigetvári Tankerületi Központ általános iskolásai, dolgozói, illetve a tankerület munkatársai vállalták, több mint ötszázan. A hősi eposz mind az 1566 versszakát önként vállalkozók […]
2023-09-22 11:53 | Pécsma - Belföld - Baranya Megye
A fenntartható közlekedés és az élhető környezet megteremtése érdekében a pécsi városvezetés újabb kerékpáros létesítményt építtet meg, mellyel megvalósul a jelenlegi bicikliutak hálózati összekötése. Az erről szóló közlemény legfontosabb részeit alább összefoglaljuk. A beruházás során Pécs kerékpárút-hálózata az Expo Center és a Megyeri tér közötti szakaszon, valamint a Verseny utcában új kerékpárforgalmi létesítménnyel bővül. A […] The post Jelzőlámpát telepítenek a Megyeri és a Mártírok utak kereszteződésébe, ideiglenesen változik a forgalmi rend appeared first on pecsma.hu.
2023-09-22 10:39 | Pécsma - Belföld - Baranya Megye
A Facebook-on jelent meg egy bejegyzés, mely szerint hatalmas baleset történt a Megyeri felüljárón, egy hozzászóló szerint minden csupa vér. A rendőrség tájékoztatása szerint egy motoros elcsúszott és a szalagkorlátnak ütközött, más jármű nem volt érintett a balesetben. Jelenleg félpályán halad a forgalom, rendőri irányítás mellett. Azt nem tudták megmondani, mennyire súlyos a balesetező sérülése. […] The post Félpályán halad a forgalom a Megyeri hídon, motorosbaleset történt appeared first on pecsma.hu.
2023-09-22 10:19 | Pécsma - Belföld - Baranya Megye
Városmarketing Gyémánt Díjjal ismerték el a Tettye Forrásház Zrt. két friss projektjét. The post Gyémántokat gyűjtött Budzilla appeared first on pecsma.hu.
Nagyszabású megemlékezéssel tisztelegnek a várvédők emléke előtt Szigetváron
2023-09-21 09:00 | Baranyavár - Belföld - Baranya Megye
Több mint ötszáz ember olvassa fel Zrínyi Miklós Szigeti veszedelem című hőskölteményét szeptember 22-én a szigetvári várban, ezzel tisztelegve a hős védők emléke előtt - közölte a Szigetvári Tankerületi Központ szerdán az MTI-vel.
2023-09-21 06:59 | Pécsma - Belföld - Baranya Megye
Még tart a szarvasbőgés időszaka. Vigyázzatok az utakon! The post Szarvasrudlit videóztak Sikondánál appeared first on pecsma.hu.
Kozármislenyben, egy családi ház udvarán található különálló melléképület tetőszerkezetén és padlásterében keletkezett tűz a minap. Az egység kiérkezéséig a tulajdonos a tűz oltását megkezdte, de nem járt sikerrel. A pécsi hivatásos tűzoltók három egységgel vonultak a helyszínre és a tüzet a tető megbontásával, 4 sugárral oltották el. A beavatkozásnak köszönhetően a tetőszerkezet egyharmad része ép […]
2023-09-20 10:08 | Téma Baranya - Gazdaság - Baranya Megye
Szorosabbra fűzte és hatékonyabbá tette a gazdasági és tudományos partnereivel kialakított együttműködését a Pécsi Tudományegyetem (PTE) az elmúlt években egy több mint 280 millió forintos pályázati programnak köszönhetően. A baranyai felsőoktatási intézmény közleményében azt írták: a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal pályázatán elnyert forrásból négy éven át zajlottak olyan programok, amelyekkel az egyetemen felhalmozott […]
Hirdetés
Kemence kályha építõ kézi vetésû tégla !Bajai telephelyen !
300 Forint | Lakás, otthon, kert, barkács | Bács-Kiskun | Baja
2023-09-20 10:03 | Téma Baranya - Kék hírek - Baranya Megye
A vádirat az első- és másodrendű vádlottak büntetésvégrehajtási intézetben ismerkedtek meg, szabadulásukat követően is jó kapcsolatot tartottak fenn. Az elsőrendű vádlott felajánlotta a másodrendű vádlottnak, hogy hozzanak létre egy legális szerként feltüntetett, valójában úgynevezett C-listás új pszichoaktív anyagokat forgalmazó internetes áruházat, de ezt a másodrendű először visszautasította. 2017 karácsonyán felkereste az elsőrendű vádlottat a lakásán, […]
Egész napos programsorral ünneplik a pécsi animáció történetét bemutató kiállítás tízéves fennállását
2023-09-20 09:00 | Baranyavár - Belföld - Baranya Megye
Workshoppal, táncshow-val, fényfestéssel és koncerttel ünneplik a Pécsi Animáció Története című állandó kiállítás tízéves fennállását szeptember 23-án a baranyai vármegyeszékhelyen - közölték a szervezők az MTI-vel.
2023-09-20 08:36 | Pécsma - Belföld - Baranya Megye
Hogy pontosan melyik faj milyen otthonra vágyik, elmondjuk. The post Egy régi baranyai találmánynak hála segíthetjük a baglyok költését appeared first on pecsma.hu.
2023-09-20 07:49 | Pécsma - Belföld - Baranya Megye
Rendkívüli gázvezeték-javítás lesz. The post Figyelem! Ideiglenes forgalomkorlátozás lesz a Hunyadi úton appeared first on pecsma.hu.
2023-09-19 14:29 | Pécsma - Belföld - Baranya Megye
A Pécsi Tudományegyetem (PTE), a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Szent Flórián Önkéntes és Ifjúsági Tűzoltó Egyesület együttműködésének nyomán készült el az a két modern oktatófilm, melyek célja a téves jelzések megelőzése, kiküszöbölése, valamint annak bemutatása, tűz keletkezése esetén melyek a helyes, illetve helytelen első reakciók. Az egyetemi tévé által leforgatott, két tűzvédelmi oktatófilm […] The post VIDEÓ: baranyai összefogásnak hála készült tűzvédelmi oktatófilm appeared first on pecsma.hu.
Színpadi produkciók és széles gasztrokínálat a Pécsi Napokon
2023-09-19 09:00 | Baranyavár - Belföld - Baranya Megye
A Punnany Massif, a The Biebers mellett színpadi produkciókkal, gyerekprogramokkal és a környék legjobb boraival várják a 27. Európai bordalfesztivállal és a Tanuló város fesztivállal kiegészülő Pécsi Napok látogatóit szeptember 20. és 24. között.
2023-09-18 18:26 | Pécsma - Belföld - Baranya Megye
Szeptember 18-án délután tűz ütött ki egy nagyjából kétszáz négyzetméteres melléképület tetőterében Kozármislenyben, a Móra Ferenc utcában – írják a katasztrófavédelem honlapján. A tetőtér teljes terjedelmében égett, mire a pécsi hivatásos tűzoltók két vízsugárral megkezdték a tűz oltását. A tűzoltók megbontották a tető egyharmadát, hogy a lángok ne tudjanak továbbterjedni. A tüzet végül négy vízsugárral […] The post Szinte teljesen leégett egy családi ház Kozármislenyben appeared first on pecsma.hu.
2023-09-18 18:10 | Pécsma - Belföld - Baranya Megye
A FIDESZ helyi képviseletének sajtóközleményét az alábbiakban olvashatjuk. „Új nóvuma a pécsi városházán évek óta zajló baloldali belharcnak, hogy az eddigi szövetségesek –Péterffy Attila polgármester és az MSZP-s hátterű Ruzsa Csaba alpolgármester – egymásnakfeszülnek, gazdasági holdudvaruk érdekei mentén. A Gyükésben elrendelt építési tilalmat egy olyan apartman beruházás megakadályozása végettigyekszik elrendelni Péterffy Attila, amely egyértelműen Ruzsa […] The post Pécsi FIDESZ: Péterffy és Ruzsa háborúja miatt szenvednek a gyükésiek appeared first on pecsma.hu.
2023-09-18 11:36 | Pécsma - Belföld - Baranya Megye
Szeptember 28-án. The post Fogadóórát tart Nyőgéri Lajos appeared first on pecsma.hu.
Férfi vízilabda ob I - A Honvéd két góllal volt jobb a Pécsnél
2023-09-18 10:11 | Baranyavár - Belföld - Baranya Megye
A Honvéd hazai medencében a vártnál nehezebben, 10-8-ra nyert a Pécs ellen a férfi vízilabda ob I alapszakaszának szombati játéknapján.
Hirdetés
Kötött pulcsi /46-48/ 2 darab
4600 Forint | Divat, ruházat, ékszer | Gyõr-Moson-Sopron | Gyõr
2023-09-17 20:49 | Téma Baranya - Sport - Baranya Megye
1-0-ás győzelemmel jutott tovább a BVSC-Zugló ellen a MOL Magyar Kupa 3. fordulójában a Szentlőrinc SE – közölte a csapat honlapja. A rendes játékidő nem hozott találatot, majd a rövid szünetet követően nem kellett sokat várni a gólra: Hleba Tamás a 95. percben megszerezte a mindent eldöntő találatot és ezzel továbbjutott a baranyai csapat a […]
2023-09-17 14:44 | Pécsma - Belföld - Baranya Megye
Összehangolt katasztrófavédelmi gyakorlatot tartanak szeptember 18-20. között Pécs-Újhegyen. The post Tűzoltók lepik el Újhegyet a hét elején – de aggodalomra nincs ok appeared first on pecsma.hu.
Újabb nemzetközi szakácskönyvvel rukkolt elő a Pécsi Tudományegyetem
2023-09-17 09:00 | Baranyavár - Belföld - Baranya Megye
2019 után idén újra nemzetközi szakácskönyvet jelentetett meg Magyarország első egyeteme, a Pécsi Tudományegyetem (PTE). A külföldi hallgatók receptjeiből összeállított kiadvány ezúttal elsősorban a levesekre, salátákra és a desszertekre fókuszál, de a cél nem változott: megismerni a több mint 130 országból Pécsre érkező tanulók hazájának gasztro-kultúráját, ízlésvilágát, különleges ételeit.
Bölcsőde épült a baranyai Kétújfalun
2023-09-16 10:00 | Baranyavár - Belföld - Baranya Megye
Több mint kétszázmillió forintos beruházással tizennégy férőhelyes bölcsőde épült a Baranya vármegyei Kétújfalun.
2023-09-15 21:48 | Téma Baranya - Belföld - Baranya Megye
Több mint kétszázmillió forintos beruházással tizennégy férőhelyes bölcsőde épült a Baranya vármegyei Kétújfalun. A Szigetvártól délnyugatra fekvő, hétszáz lelkes település önkormányzatának MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták, hogy a közel 250 négyzetméteres, egy csoportszobás bölcsőde 2024 januárjától kezdi meg működését. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával megvalósult beruházás keretében a kisgyermekek képességeit fejlesztő eszközöket is […]
2023-09-15 21:41 | Téma Baranya - Belföld - Baranya Megye
Fontos Vagy Nekünk Egyesület az elmúlt tíz évben sokat tett a drávaszögiek identitásának megőrzéséért.
2023-09-15 21:27 | Téma Baranya - Sport - Baranya Megye
A Szentlőrinc felnőtt csapata szépen veszi az akadályokat mind a bajnokságban, mind a Magyar Kupában: előbbiben a tabella élén állnak, utóbbiban pedig bejutottak a harmadik körbe, ahol vasárnap az NB II-es BVSC-Zuglót fogadják. Lenne miért visszavágni vasárnapi ellenfélnek, hiszen a BVSC gyakorlatilag a Szentlőrinc SE hátán kapaszkodott fel a másodosztályba: az előző szezon osztályozóján nagyon […]
2023-09-15 09:27 | Pécsma - Belföld - Baranya Megye
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján viszont a baranyai helyzet javult. Az alábbi ábrán jól látszik, hogy míg 2012-ben 5216 kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményt tartottak számon, ez tavalyra 7907-re nőtt. Persze ennek nem csak az lehet az oka, hogy több a drogügylet, hanem az is, hogy az igazságszolgáltatás fejlődött hazánkban – vagyis több esetet derítenek […] The post 10 év alatt másfélszeresére nőtt a hazai droggal kapcsolatos bűnügyek száma appeared first on pecsma.hu.
Tovább bővül a Dél-Dunántúl legnagyobb diagnosztikai laborja
2023-09-15 08:01 | Baranyavár - Belföld - Baranya Megye
A Pécsi Tudományegyetem Laboratóriumi Medicina Intézete hazánk egyik legmodernebb orvosi labordiagnosztikai központja, amelynek bővítéséhez az Egyetem tervezőt keres.
Kiváló minőségű az eddig betakarított borszőlő minősége a villányi borvidéken
2023-09-14 13:40 | Baranyavár - Belföld - Baranya Megye
Átlagos mennyiségű és kiváló minőségű a jellegzetes kékszőlőfajták eddig betakarított termése a villányi borvidéken, ahol jelenleg javában zajlik az október végéig tartó szüret - közölte a mintegy 2350 hektáros szőlőtermő-terület hegyközségi tanácsának titkára az MTI-vel.
Hirdetés
Kézben vállon is használható nõi táskák
5000 Forint | Divat, ruházat, ékszer | Gyõr-Moson-Sopron | Gyõr
2023-09-14 09:11 | Pécsma - Belföld - Baranya Megye
Nagy meglepetés érte a Duna-Dráva Nemzeti Park természetvédelmi őreit! The post Nagy meglepetés: ritka madár költött idén a Duna-Dráva Nemzeti Park területén appeared first on pecsma.hu.
2023-09-13 17:37 | Pécsma - Belföld - Baranya Megye
Tisztújító kongresszust tartott a Fidesz Pécsi Szervezete – nem hozott meglepetést az eredmény. The post Újabb két évre Hoppál a Fidesz pécsi elnöke appeared first on pecsma.hu.
Együttműködik a jövőben a Magyar Klaszterközösség és a PTE
2023-09-13 13:00 | Baranyavár - Belföld - Baranya Megye
Szeptember 11-én együttműködési megállapodást kötött egymással Pécsett a Magyar Klaszterközösség és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) - tájékoztatott róla Pécs városi honlapja.
2023-09-13 09:43 | Pécsma - Belföld - Baranya Megye
A rendőrség összefoglalójából kiderült, hogy szeptember 4-e és 10-e között összesen 57 közúti baleset történt a környéken. Ezekről nagyrészt lapunk is beszámolt. Ezek közül 42 anyagi kárral végződött, 15 eset során személyi sérülés is történt: 13-an könnyen, ketten súlyosan sérültek. Mint írták, a balesetek okai főként a szabálytalan kanyarodás, a sebességtúllépés, az elsőbbségadás elmulasztása és […] The post Rengeteg baleset történt Baranyában szeptember elején, több súlyos sérült appeared first on pecsma.hu.
2023-09-13 08:04 | Pécsma - Belföld - Baranya Megye
Olvasónk jelezte felénk, hogy szeptember 8-án, mikor felesége éppen gyermeküket hozta világra, mások ezt az időpontot választották arra, hogy a pécsi Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika területén verekedjenek. – Éppen várakoztam, mikor felbolydulás tört ki a kórházban. Egy vérző szájú férfi jött be az ajtón, aki, mint később kiderült, a klinika parkolójában verekedett össze valakivel. Ezután […] The post Balhé volt a pécsi szülészeten, nyomoz a rendőrség appeared first on pecsma.hu.
Pályázati felhívást hirdettek meg pécsi sporttevékenységek támogatására
2023-09-12 16:04 | Baranyavár - Belföld - Baranya Megye
Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Népjóléti és Sport Bizottsága pályázatot hirdet a pécsi székhellyel, vagy telephellyel rendelkező Pécs városában sporttevékenységet folytató sportszervezetek számára a sporttevékenységük támogatása céljából - olvasható a pecs.hu honlapján.
2023-09-12 09:58 | Pécsma - Belföld - Baranya Megye
Az LMP-s pécsi országgyűlési képviselő szerint a Fidesz helyi politikusai a város és a régió érdekei ellen fordultak. The post Politikai csatározások helyett közös minimumot szeretne Keresztes appeared first on pecsma.hu.
2023-09-12 08:20 | Pécsma - Belföld - Baranya Megye
Szeptember 12-én délelőtt több aggasztó fénykép is megjelent a közösségi médiában egy Pellérdnél vonat alá szorult autóról. Kedves olvasóinkat megnyugtatjuk, csupán katasztrófavédelmi gyakorlatról van szó. Mint azt a helyi katasztrófavédelem szóvivője lapunknak elmondta: egy ipari balesetekre való felkészülési gyakorlatot sikerült néhány szemfüles közlekedőnek lekapnia – izgalomra tehát semmi okunk, mindenki jól van. Egyébként előre szóltunk […] The post Csak semmi pánik, ez egy gyakorlat! appeared first on pecsma.hu.
2023-09-11 12:48 | Pécsma - Sport - Foci - Baranya Megye
A Vasas ellen indul az OB I. a PVSK-Mecsek Füszért számára, bravúr lenne, ha pontszerzéssel indulna a szezon. The post Hazai medencében kezdi a bajnokságot szerdán a PVSK appeared first on pecsma.hu.
Készülődés a nagy útra: Sumonynál milliónyi fecskét videóztak
2023-09-11 07:30 | Pécsma - Belföld - Baranya Megye
A fecskevonulás fő időszakában vagyunk. The post Készülődés a nagy útra: Sumonynál milliónyi fecskét videóztak appeared first on pecsma.hu.
2023-09-10 15:35 | Pécsma - Sport - Foci - Baranya Megye
Két vereséggel zárta saját felkészülési tornáját a PVSK-Veolia kosárlabdacsapata. The post Van még min csiszolni appeared first on pecsma.hu.
Indulhat a déli megyék egyik legfontosabb projektje – kezdődhet a Mohácsi Duna-híd építése
2023-09-10 10:00 | Baranyavár - Belföld - Baranya Megye
Tavaly év végére elkészültek a tervek, most pedig megindulhat az építkezés: az 51-es főút és az M6-os autópálya nagyjából 28 km-es összekötése a sugárirányú autópályák összekötésének kiemelt állomása, amelynek során végre felépülhet a Mohácsi Duna-híd is.
Folyamatosan szűrik az örökletes rákbetegségben szenvedők családtagjait a PTE Klinikai Központjában
2023-09-09 10:00 | Baranyavár - Belföld - Baranya Megye
Az egész országból felkereshetik a Pécsi Tudományegyetem (PTE) onkológiai központját azok, akiknek családjában előfordult daganatos megbetegedés, és tartanak a rák öröklődésétől - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.
2023-09-08 12:10 | Pécsma - Sport - Foci - Baranya Megye
A Baranyában legrégebb ideje megszakítás nélkül működő amatőr focitorna, a Faláb-kupa csapatai népesítik be szombaton délután a kozármislenyi fedett műfüves csarnokot. The post Amatőr kupa, profi körülmények: szombaton mindenki Mislenybe! appeared first on pecsma.hu.
2023-09-08 10:23 | Pécsma - Sport - Foci - Baranya Megye
Nagy skalpot gyűjtött be az NKA Univeristas Pécs férfikosárlabda-csapata, amely a Szolnokot győzte le edzőmeccsen. The post Légiósai vezérletével nyert az NKA appeared first on pecsma.hu.
Videón mutatjuk, hogy nyeri el végső formáját az M6-os autópálya utolsó szakasza
2023-09-08 08:01 | Baranyavár - Belföld - Baranya Megye
A kopóréteg elkészítésének látványos mozzanatait örökítették meg videósaink, de nincs már messze a forgalomtechnikai részek kivitelezése sem.
Bemutatkozás
Kategóriák
Portálok