Hello Vidék legfrissebb hírei

Milliárdos beruházás: új nővérszálló épül a nyíregyházi kórházban
2023-03-29 20:02 | Hello Vidék - Gazdaság
Másfél milliárd forintos beruházással épül új nővérszálló a nyíregyházi kórházban, az épület bokrétaünnepségét szerdán tartották.
Berobban a fesztiválszezon: startol a Békéscsabai Tavaszi Fesztivál, itt a programlista
2023-03-29 19:02 | Hello Vidék - Életmód
Április 3. és május 5. között rendezik meg a Békéscsabai Tavaszi Fesztivált - hangzott el a rendezvény szerdai sajtótájékoztatóján.
Terítéken a bárányhús: itt a lista, ezekben a vidéki éttermekben különleges fogásokat kóstolhatunk
2023-03-29 18:02 | Hello Vidék - Életmód
Terítéken a bárányhús! Március 31-én és április 1-jén országszerte majd félszáz étteremben meghirdetett Bárány Napokkal csábítják ennek az egészséges és a hagyományos magyar gasztronómiában fontos szerepet betöltő húsfajtának a fogyasztására az érdeklődőket. Az idei évben a Bárány Napokat tavasszal március utolsó hétvégéjén, majd ősszel szeptember 29-30-án rendezik meg.
Ezt rontja el sok kerttulajdonos: 3+1 tuti és olcsó módszer, ami bevethető a gazok ellen
2023-03-29 17:01 | Hello Vidék - Életmód
Ha kinézünk az ablakot, nehéz elhinni, hogy pár nap és rövid ujjú pólóban kertészkedhetünk. Az éjszakai mínuszok, ha hinni lehet az előrejelzéseknek, holnaptól megszűnnek, így már most készülhetünk arra, hogy a sziklakertben, a kerítés és a ház oldalában is beindulnak a kéretlen gazok. De hogyan álljunk neki, mivel irtsuk ki őket?    
Különös látogatók a Budai-hegyekben: vajon mit keresnek ott?
2023-03-29 16:02 | Hello Vidék - Életmód
Márciustól rendszeressé válik a lovasrendőrök jelenléte a budai hegyekben. A Készenléti Rendőrség, a II. Kerületi Rendőrkapitányság és a Pilisi Parkerdő együttműködésében járőröző rendőrök elsősorban a főváros leglátogatottabb erdeiben, például a védett Hárs-hegyen segítik az erdő természetes állapotának megőrzését, illetve a természetjárókat, kutyasétáltatókat, kerékpárosokat és gyalogosokat, hogy konfliktusmentesen élvezhessék az erdei kikapcsolódást.
Ingyen osztják a halat most szombaton a Tiszánál: 5 kilót bárki hazavihet
2023-03-29 15:02 | Hello Vidék - Életmód
Az idei évben már a második ingyenes törpeharcsaosztását szervezi meg a Tisza Horgászegyesület - írta meg a Pecaverzum. Ahogy a portál írja, tavaly is nagy sikere volt az akciónak, így idén is folytatódik a kezdeményezés.
Egyre többet költenek erre a vidéki magyarok: ennyibe kerül az egészség 2023-ban
2023-03-29 14:10 | Hello Vidék - Életmód
Magyarországon az elmúlt években egyre többen kezdtek el foglalkozni sporttal és az egészséges életmóddal, így az edzőterembe járás is egyre népszerűbbé vált. Uniós viszonylatban az ország népességének csak egy része rendelkezik konditermi tagsággal, amely azt mutatja, hogy az energiaárak elszabadulása nincs hatással a termek használatára. A fontosabb kérdés inkább az, hogyan lehet népszerűsíteni a mozgást a lakosság körében és e célból milyen együttműködések indultak el hazánkban.
Újabb beruházás Veszprém megyében: huszonegy új autóbuszt áll forgalomba
2023-03-29 13:09 | Hello Vidék - Életmód - Utazás
Nemcsak a május elsején megjelenő vármegye- és országbérlet hoz jelentős változást Veszprém vármegye közösségi közlekedésében, hanem az a 14 Mercedes-Benz Intouro M és 7 darab Volvo 8900 típusú új autóbusz is, amelyek március végétől, illetve májustól állnak forgalomba a térségben. 2018 óta tartó jármű-fiatalítási programjában a Volánbusz a vármegye állományának már több mint egynegyedét lecserélte, hogy még biztonságosabb és kényelmesebb utazást biztosítson, még hatékonyabban és magasabb színvonalon szolgálja ki az utazási igényeket.
Felpörgött a lakáspiac: ezekben a városokban megzuhantak az ingatlanárak
2023-03-29 12:02 | Hello Vidék - Gazdaság
Továbbra is a széles szakadék a lakáspiacon, ami a kínálat és a kereslet alakulását illeti. Ez pedig egyre jobban látszik a használt lakások átlagos négyzetméterárának alakulásán - derül ki az ingatlan.com legfrissebb elemzéséből, amely a március végén jellemző kínálati árakat mutatja be.
Itt a bejelentés: öt és félmilliárd forint támogatás jut ezeknek a gazdaságoknak
2023-03-29 11:02 | Hello Vidék - Gazdaság
Megkezdődött a termeléshez kötött anyajuhtartás támogatások kifizetése. Az európai uniós forrásból finanszírozott támogatást több mint 7 ezer juhtartó számára, 5,5 milliárd forint értékben fizetik ki - közölte szerdai közleményében Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára.
Hatalmas változás jöhet az agráriumban: egyre többen kattannak rá erre az új technológiára
2023-03-29 10:10 | Hello Vidék - Gazdaság
Az agráriumban a műholdak által készített felvételekhez hasonlóan a drónos monitoring is megvalósítható szolgáltatásként - hangzott el a Portfolio Agrárium 2023 konferencián. A szakemberek szerint a jövőben egyre nagyobb szerepe lesz a monitoringnak, nemcsak az állományok időszaki felmérésében, de a növénytermesztés teljes folyamata során, illetve a döntéshozatalban és a különféle támogatások megítélésében is. 
Kiadták a figyelmeztetést: milliókkal károsíthatnak meg, ha nem vagy elég óvatos
2023-03-29 09:34 | Hello Vidék - Életmód
Fontos figyelmeztetést adott ki az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán, miszerint egy férfi a TikTokon a "szegedi koraszülött mentőknek" gyűjt adományokat. A probléma az, hogy a férfi sem az Országos Mentőszolgálattal, sem a Magyar Gyermekmentő Alapítvánnyal, sem pedig a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálattal nem áll kapcsolatban.
Váratlan fordulat: még eddig maradhat az árstop Magyarországon a boltokban
2023-03-29 09:01 | Hello Vidék - Gazdaság
Török Zoltán, a Raiffeisen Bank vezető elemzője a Világgazdaságnak azt mondta, ha a kormány arra vár, hogy érezhetően csökkenjen az infláció, az csak az év második felében jöhet el. A szakember szerint nem kizárt, hogy még három hónappal, tehát összességében még fél évvel meghosszabbítják az árkorlátozásokat.
Hatalmas lépésre szánta el magát Hosszú Katinka: ez lenne a tuti biznisz?
2023-03-29 08:35 | Hello Vidék - Gazdaság
Hosszú Katinka, háromszoros olimpiai bajnok úszó tavaly nyitotta meg első éttermét, ahol mindenmentes, "tiszta" ételeket és italokat árulnak, méghozzá fast food, vagy ahhoz közeli árakon. Vállalkozást indítani, pláne egy új éttermet jelen gazdasági körülmények között nem egyszerű, ettől függetlenül a sportolónő bizakodó, és hogy miért bízik ennyire vállalkozása sikerében - többek között erről is beszélt a Pénzcentrum Cashtag című csatornáján.
Hirdetés
Szállítószalag, mobilgarat!
1 Forint | Mezõgazdaság, állatartás | Heves | Kál
Végveszélyben a Balaton: riadót fújtak, ezért visszafordíthatatlan a tó pusztulása
2023-03-29 06:22 | Hello Vidék - Gazdaság
Milyen problémákba ütközik és okoz a nádas irtás a magyar tengernél? Miért fontos a zöldhomlokzatok szorgalmazása? Hová kerülhetnek a most még hiányként feltüntetett WC-k és vizesblokkok a balatoni partokon? Ahogy arról már beszámoltunk, elkészült a Balaton Kiemelt Térség fejlesztési programjának végrehajtási terve, amely kapcsán az azt készítő Balatoni Integrációs és Fejlesztési Ügynökség társadalmasított. A térségben élő szervezetek, önkormányzatok, civil szervezetek, magánszemélyek, igazgatóságok, kutatóintézetek, ügynökségek, helyi közösségek és kapcsolódó minisztériumok mind véleményezhették a területi alapú fejlesztési szemlélettel készült végrehajtási tervet. A véleményezők rámutathattak az egyedi adottságokra, lehetőségekre és fennálló problémákra. A HelloVidék most a balatoni társadalom és gazdaság vázolt szükségleteit és céljait gyűjtötte össze.
Nem semmi látvány: nászruhát öltöttek a vadmadarak a magyar pusztán
2023-03-28 20:03 | Hello Vidék - Életmód
A Körös-Maros Nemzeti Park Csanádi puszták részterületén található Nagy-Zsombékban már nászruhát öltöttek a szürke gémek és a nagy kócsagok – hívja fel a figyelmet a nemzeti park honlapja. Ez számos madárfajra jellemző.
Ezen a magyar vidéken extra falusi húsvét vár: tojáskeresés és vödrös locsolkodás is lesz
2023-03-28 19:01 | Hello Vidék - Életmód
Palócföld legszebb és legismertebb úticéljai sajátos húsvéti programokkal készülnek a négynapos hosszúhétvégére. Április 7-10 között a Budapesttől 1 órányira található Hollókő, Mátraverebély-Szentkút és Ipolytarnóc húsvéti fesztivállal, lelkigyakorlattal és tojáskeresési kihívással ünnepel.
Kiderült, ide menekülnek idén húsvétkor a magyar családok: beindultak a foglalások
2023-03-28 18:34 | Hello Vidék - Gazdaság
Már csaknem 410 ezer foglalásnál tartanak a belföldi szálláshelyek, ami 11 százalékkal több a tavalyinál - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) kedden.  
Szörnyű kórság terjed vidéken: parazita támadhatja meg házikedvencük szemét
2023-03-28 18:02 | Hello Vidék - Életmód
Varjú Gábor, a szombathelyi Állatkórház orvosa tette közzé az alábbi videót, amiben egy egyre gyakrabban előforduló szembetegségre hívja fel a figyelmet, amit egy parazita okoz. Régebben csak mediterrán területeken volt elterjed, azonban az utóbbi pár évben nálunk is megjelent. A légy a kutya könnyéből táplálkozva juttatja rá a féreg petéket a szemre.  
Kész őrület: úgy csapkodta a vihar a hullámokat a Balatonnál, hogy porzott a víz + Videók
2023-03-28 17:02 | Hello Vidék - Életmód
A vihar a Balaton déli partján erős hullámzást okozott. 100 km/h feletti szél süvített. Még az ilyenkor szokásosnál alacsonyabb átlag vízszint ellenére is sokfelé a partra is kicsaptak a hullámok, a tó felett pedig porzott a víz.
Kész katasztrófa: több ezer négyzetméteren lángol egy hulladékfeldolgozó Gyálnál
2023-03-28 16:22 | Hello Vidék - Életmód
Tűz ütött ki egy hulladékfeldolgozó telepen Gyál külterületén, amely mostanra több ezer négyzetméteres területre terjedt át - közölte a Pest megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője kedd délután.  
Kiadták a figyelmeztetést: több hazai útszakaszon is komoly gondot okoz a porvihar
2023-03-28 15:51 | Hello Vidék - Életmód - Utazás
A porvihar miatt a következő útszakaszokon jelentősen leromlottak a látásviszonyok. Az M7-es autópályán, a Kőröshegyi völgyhídon például 70 kilométeres sebességkorlátozást vezettek be a kamionoknak az erős-viharos széllökések miatt - írta honlapján kedden az Útinform.
Nesze nektek, gender-tagadók: rajtuk múlhat a vidéki munkaerőpiac jövője
2023-03-28 15:06 | Hello Vidék - Gazdaság
Nagyon sok nő küzd azzal, hogy gyermekvállalás után nem térhetnek vissza korábbi munkakörükbe, vagy épp azért nem találnak munkát, mert családot alapítottak és a munkáltatók nem szívesen foglalkoztatják őket. Ezzel a helyzettel nemcsak a magyar, hanem a világ számos pontján élő anyuka szembesül. A közösségi médiában kialakult egy aktív támogató csoport, a Mommy Works Hungary, ahol az édesanyák tanácsokkal látják el egymást, szakemberektől kérhetnek segítséget, valamint partnereik révén új álláshoz juttatják őket. Felkerestük a szervezetnél Gajdács Edit projektvezetőt, hogy többek között megismerjük a magyar anyák elhelyezkedési lehetőségeit, kitérve rá, hogyan lehet elősegíteni a szemléletváltást a munkaerőpiacon.
Eltűnt egy 6 éves kisfú Tolnában: már a TEK-et is bevetették, több százan keresik
2023-03-28 14:01 | Hello Vidék - Életmód
Több százan keresik azt az ötéves kisfiút, aki hétfő délután tűnt el otthonából Tolna-Mözsön - közölte honlapján a rendőrség.
Hirdetés
Napelem rendszer telepítés-Németország
1 Forint | Munka, állás | Budapest | Budapest
Itt az igazság, egyre nagyobb bajban vannak a magyarok: megzuhant a dolgozók bére
2023-03-28 13:03 | Hello Vidék - Gazdaság
2023 januárjában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 528 000, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 363 900 forint volt – írja a KSH adatközlése alapján a Pénzcentrum.
Újra kiadták a figyelmeztetést: őrületes szélviharokkal támad ma is a tél + térképen a riasztások
2023-03-28 12:01 | Hello Vidék - Életmód
Jókora pusztítást okozott a tegnapi szélvihar, de az ítéletidő ma is folytatódik.Több megyére is figyelmeztetést adtak ki az erős szél miatt, ezért továbbra is óvatosan közlekedjenek a fák, fasorok, állványzatok közelében, lehetőség szerint ne parkoljanak fák alatt és figyeljék a Meteorológiai Szolgálat előrejelzéseit, riasztásait – kértek meg mindenkit nyomatékosan a katasztrófavédelem emberei.
Figyelem, a Tesco meglépte: eltörlik egyes árstopos termékek vásárlási limitjét
2023-03-28 11:01 | Hello Vidék - Gazdaság
A Tesco megemeli az árstopos termékekre vonatkozó vásárlási limitet a húsvét előtti időszakban, és a tojás esetében el is törli, közölte a Tesco-Global Áruházak Zrt. hétfőn az MTI-vel.
Óriási változások jöhetnek a gazdaságban: mit lépnek most erre a magyar gazdák?
2023-03-28 10:09 | Hello Vidék - Gazdaság
Óriási változásokat hozhat az orosz-ukrán háború, és annak kimenetele az európai takarmánygyártásban és hústermelésben, könnyen lehet, hogy 2-5-10 év múlva egy új világrend részei leszünk - mondta el Varga Ákos, az UBM Csoport igazgatósági elnöke a Portfolio Agrárium 2023 Konferencián Kecskeméten.
Elképesztő videó terjed a neten: éjszaka így szakadt a hó Debrecenben
2023-03-28 09:45 | Hello Vidék - Életmód
Nem semmi látvány lehetett a március végi havazás! A Tiktokra felkerült egy videó is arról, míg mi aludtunk, miként rajzolta át a hirtelen jött tél Debrecen utcáit.
Súlyos helyzetben a magyarok kedvenc gyümölcse: mi lesz így az almával?
2023-03-28 09:31 | Hello Vidék - Gazdaság
Körülbelül 10 ezer hektárnyi almatermő terület szűnhet meg a következő tíz évben - írta meg az infostart. Mint írják, a FruitVeb elnöke szerint ez részben azért van, mert nem éri meg fenntartani a zömében korszerűtlen művelési módokat.
Brutális pusztítást végzett a szélvihar: több ház is lakhatatlanná vált
2023-03-28 09:09 | Hello Vidék - Gazdaság
Több mint ötszáz esetnél avatkoztak be a tűzoltók a hétfői vihar miatt: leginkább az útra, épületekre dőlt fák, sérült tetőszerkezetek és közművek miatt riasztották a tűzoltókat az ország több vármegyéjében - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivő-helyettese.
Sok százezer magyar lehet feketelistás: ezért nem juthatnak kedvező kölcsönhöz
2023-03-28 08:33 | Hello Vidék - Gazdaság
Vannak azonban olyan magyarok, akiknek esélyük sincs jelenleg hitelhez jutni. A probléma nem csak a munkanélkülieket és a minimálbér alatt keresőket, hanem a kisgyermeket nevelőket is érinti - írta a Pénzcentrum. 
Életveszélyes anyag lappang rengeteg magyar otthonában: rákot okozhat, ha belélegzik
2023-03-28 06:07 | Hello Vidék - Életmód
A városi vizek káros szennyezésének csökkentése, az emberek azbeszttől való védelme és a levegőminőség javítása került a Régiók Európai Bizottsága (CoR) Környezetvédelem, éghajlatváltozás és energiaügyi szakbizottságának (ENVE) fókuszába a legutolsó ülésén. Ahogy arról a HelloVidéket tájékoztatták, az Európai Unió Tanácsának svéd elnökségének prioritásai és az ENSZ biológiai sokféleségről szóló egyezményének (COP15) eredményei, valamint a szakbizottság 2023-ra vonatkozó prioritásai szintén úgymond a vitaasztalra kerültek.
Felbolydult az albérletpiac: mutatjuk, milyen áron mennek most a lakások
2023-03-27 19:02 | Hello Vidék - Gazdaság
Az év első negyedévében 216 ezer forinton alakult a fővárosi használt téglalakások átlagos havi bérleti díja, ami ugyan magasabb a tavalyi éves átlagnál, de 6 százalékkal alacsonyabb 2022 utolsó negyedévéhez képest - közölte az Otthon Centrum (OC) ingatlanközvetítő.
Hirdetés
CNC gépkezelõ-Németország
1 Forint | Munka, állás | Budapest | Budapest
Autósok, figyelem: Magyarország legnagyobb gyorsforgalmi útfelújítása kezdődik áprilisban
2023-03-27 18:02 | Hello Vidék - Életmód - Utazás
Magyarország legnagyobb gyorsforgalmi útfelújítása indul április 12-én - közölte az MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt..
Nagyot kaszálhatnak ezek a gazdaságok: hatalmas támogatáshoz juthatnak már idén
2023-03-27 17:01 | Hello Vidék - Életmód
Közös faültetéssel hívta fel a figyelmet a beporzók védelmére és a biológiai sokféleség megóvására Nagy István agrárminiszter és Marjan Cencen, Szlovénia nagykövete - közölte az Agrárminisztérium (AM). 
Egyre csak romlik a talaj minősége: súlyos árat fizethetünk emiatt a boltokban
2023-03-27 16:02 | Hello Vidék - Gazdaság
Nem a klímaváltozás jelenti az egyedüli kihívást a növénytermesztés számára: Az input- és üzemanyag árak az egekben, csökken a jövedelmezőség. Ráadásul egyre gyakoribb a fagyás, jégverés, hirtelen váltakozó hideg- és hőhullámok, vagy épp a szélsőséges szárazság. Mindehhez a növények nem tudnak elég gyorsan alkalmazkodni, így a gazdáknak kell reagálniuk rá, különös tekintettel a talajra. Erre ad lehetőséget most a Közös Agrárpolitika (KAP) új támogatási programja.
Bámulatos, mire volt képes ez az apró magyar település: sokan követhetnék a példáját
2023-03-27 15:10 | Hello Vidék - Életmód
A Kecskeméti Járás egyik legkisebb településén működik a kunbaracsi Két Madár Műhely Egyesület, melynek célja az egészséges életmód népszerűsítése és a szemléletformálás. Ez hívta életre a Kunbaracsi Egészségklubot, ahol egyre többen vesznek részt. Kíváncsiak voltunk a szervezet eddigi eredményeire és jövőbeli terveire, ezért felkerestük Kenderesi Ilonát, az egyesület ügyvezető elnökét, hogy válaszoljon kérdéseinkre.
Kiadták a figyelmeztetést: letarolja ezeket a megyéket a brutális szélvihar
2023-03-27 14:02 | Hello Vidék - Életmód
Erős széllökések veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki hétfőre négy vármegyére az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Új fogalom a gasztronómiában: hamarosan hazai designer szörpöket is vehetünk a piacokon?
2023-03-27 13:10 | Hello Vidék - Életmód
Február 24-én indult el a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson, melynek támogatásával egyszerre tehetsz szert feledhetetlen ízélményekre, és segíthetsz egy innovatív márka építésének következő szintre emelésében.
Nem sajnálják a pénzt a magyarok: erre költ most a legtöbb tehetős vidéki
2023-03-27 12:02 | Hello Vidék - Életmód
Erős szezont zártak az elmúlt három évben a kerti bútorok: a JYSK áruházlánc adatai szerint 2022-ben és 2021-ben is 10 százalék feletti forgalomnövekedést értek el ezek a termékek. 2020-ban pedig a járvány hatására kiugróan sokan láttak neki a kertük vagy teraszuk berendezéséhez, éves szinten 20 százalékkal magasabb forgalmat generáltak ezek a termékek. Az áruház idén szintén erős szezonra számít, a legnépszerűbb termékek között ott vannak a műanyagból szőtt, polyrattan termékek, de egyre többen keresik az eukaliptusz-, teak- vagy akácfából készült bútorokat, és elérhetőek már óceáni műanyagból készült verziók is.
Újabb gigafogás Hegyeshalomnál: hamis ruhákat, cigit foglaltak le a
2023-03-27 11:02 | Hello Vidék - Gazdaság
Hamis ruhákat és 580 doboz, magyar zárjegy nélküli cigarettát találtak egy bolgár autóban a hegyeshalmi határátkelőhelynél - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).
Hatalmas változások jönnek: mutatjuk, mi vár ránk, ha idén kempingezni indulunk
2023-03-27 10:30 | Hello Vidék - Gazdaság
Mérföldkő a szövetség újjáélesztésében a mai rendezvény – nyitotta meg a konferenciát Kisgyörgy Borbála, a Magyar Kempingszövetség elnöke. Elmondta, nagy tervekkel indultak neki 2023-nak, ennek pozitív eredményeit minden bizonnyal a kempingek is érezni fogják.
Lenyomhatja a Tisza-tó a Balatont? Egyre többen vesznek itt házat, nyaralót
2023-03-27 10:09 | Hello Vidék - Gazdaság
Egyre népszerűbb a Tisza-tó, egyre többen vásárolnak itt nyaralóingatlant és szálláshelyként működtethető ingatlanokat is. Ahogy a Világgazdaság írja, a térség különleges természeti adottságai, fejlődő turisztikai attrakciói és az átlagosan 25-30 milliós helyi ingatlanárak együttesen évről évre több vásárló számára meggyőzők. Ráadásul a fővárostól sincs túlságosan messze, időben kb. annyi, mintha a Balatonra ugranánk le Budapestről. De, hogy alakulnak az ingatlanárak a tó környékén? Most kiderül!
Megszólalt debreceni akkugyár: jövőre próbaüzemet, két év múlva éles gyártást akarnak
2023-03-27 09:43 | Hello Vidék - Gazdaság
A kínai CATL a debreceni beruházással évtizedes léptékben gondolkozik, háromezer milliárd forintnyi befektetést és közel tízezer munkahelyet hoz Magyarországra a fejlesztés - hangzott el a CATL által szervezett sajtóbeszélgetésen.
Döbbenetes: óriási vaddisznót mentettek ki egy család úszómedencéjéből Budakeszin + Videó
2023-03-27 09:24 | Hello Vidék - Életmód
Tűzoltók mentették meg a medencében rekedt vaddisznót Budakeszin. A vad próbált megkapaszkodni, kínjában összevissza rágta a medence szélét. A család hiába próbált segíteni a disznónak, végül szakemberek segítségét kérték - közölte az RTL Híradója.
Na, ettől padlót fogsz: még szezon sincs, de már ennyi kérnek el egy lángosért a Balatonnál
2023-03-27 09:02 | Hello Vidék - Gazdaság
A balatoni büfék többsége még nem nyitott ki, és a gyorsan változó környezetben nem is tudják pontosan megmondani, hogy milyen árakkal terveznek, de a G7 cikke szerint az biztosra vehető, hogy a lángos ára jóval drágább lesz a tavalyi évhez képest. 900 forint alatt ne is álmodozzunk róla!
Csak egy tanfolyam kell, hogy rengeteget pénzt keressünk? Most kiderül
2023-03-27 08:35 | Hello Vidék - Gazdaság
A kialakult gazdasági helyzet, a hárború hatása, az infláció, sokakat kényszerített változtatásokra. Es sok magyar esetében azt jelentette, hogy új szakmát tanul és abban helyezkedik el vagy a saját lábára áll. Vajon az új kihívások számos, eddig ismeretlen szakmai lehetőséget rejtenek magukban, csak képezni kell magunkat? A Dekra Akademie értékesítési igazgatója szerint a felnőttképzés reformját követően számos versenyképes hiányszakma közül válogathatnak a munkavállalók. Tornyi Lajos most arról beszélt a Pénzcentrumnak, hogy a munkaerőhiány miatt egyre több vállalatnak lesz szüksége a külföldi munkarő-kölcsönzésre.
Fürdőfelújítás 2023-ban? Erre költhetjük a legtöbb pénzüket idén
2023-03-27 06:19 | Hello Vidék - Életmód
Sokan vannak, akik idén nagy fába vágják a fejszéjüket és fürdőszobafelújításba kezdenek. Amellett, hogy sokszor várólistára kerülünk a szakik naptárában, azzal is szembe kell néznünk, hogy az árak egyre inkább az egekbe szöktek az elmúlt hónapokban, így talán a nulladik lépés a tervezés, matekozás, hogy történjen a kivitelezés. Ennek mentén most cikkünkben annak jártunk utána, mi történt az ágazatban, mire számíthatunk idén, várhatók-e akciók, vagy sem. 
Több száz millióból fejlesztik a kedvelt kirándulóhelyet: ezt tervezik a mecseki parkerdőbe
2023-03-26 18:33 | Hello Vidék - Gazdaság
A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz 237 millió forintos támogatásával fejleszti a váraljai önkormányzat a település határában fekvő parkerdő infrastruktúráját.    
Bemutatkozás
Kategóriák
Portálok