Hello Vidék legfrissebb hírei

Kiadták a figyelmeztetést: véletlenül se kóstold meg, ha ilyen sört vettél
2022-07-01 15:00 | Hello Vidék - Életmód
Biztonsági figyelmeztetést adott ki a Heineken a 0,25 literes, Hollandiában gyártott üvegpalackjai miatt, a figyelmeztetés a Heineken Original kisméretű, csavaros kupakkal ellátott, nem visszaváltható kiszereléseire vonatkozik, amelyek esetében fennáll a veszély, hogy a palackban üvegforgácsok találhatóak - közölte a a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt.
Ezek a legfontosabb kerti munkák a kánikulában: itt a 12 +1 pontos feladatlista júliusra
2022-07-01 14:00 | Hello Vidék - Életmód
Júliusban sem ülhetünk ölbe tett kézzel, nagyon sok feladat vár a kertben ilyenkor is. A rendkívüli kánikula a növényeinket is megviseli, és egyelőre nyoma sincs a megmentő esőzéseknek. Az óriási hőséggel telt napok könnyen kárt okozhatnak a kertjeinkben, ha nem gondoskodunk a benne élő virágokról, fákról, cserjékről, zöldségekről és gyümölcsökről. Összeszedtük a legfontosabb, júliusi kerti feladatokat.
Brutális nap vár ránk: tetőzik a kánikula, meghosszabbították a hőségriasztást is
2022-07-01 13:00 | Hello Vidék - Életmód
Őrült meleg lesz ma, vigyázzatok magatokra! Az előrejelzés szerint az országban napközben 34-40 Celsius-fokig emelkedhet a hőmérséklet.
Újabb szörnyű hír érkezett:  eltűnt egy fiatal rendőr a Tisza-tóban
2022-07-01 12:00 | Hello Vidék - Életmód
Eltűnt a Tisza-tóban egy huszonéves fiatalember a Tiszafüredi szabadstrandon. A fiatal rendőr állítólag a barátaival volt kint a strandon, amikor történt a tragédia.
Fontos információ: mielőtt orvoshoz vagy gyógyszertárba indulnál, ezt muszáj tudnod
2022-07-01 11:00 | Hello Vidék - Életmód
Zárva lesznek ma a háziorvosi, a fogorvosi és a szakorvosi rendelők, valamint a védőnői tanácsadók és a gyógyszertárak; a Semmelweis-nap, július 1-je az egészségügyben dolgozók számára munkaszüneti nap.
Elképesztő összegekért strandolhatunk idén: borsos ára van a nyaralásnak a hazai fürdőhelyeken
2022-07-01 10:00 | Hello Vidék - Életmód - Utazás
Az ország népszerű fürdőhelyein a belföldi vendégek leginkább 3-4 éjszakára érkeznek pihenni. Ezekért – a minőségtől függően – 50 ezer forinttól akár félmillió forintig kell fizetni. Az ár a legtöbb helyen a reggelit vagy jó esetben a félpanziós ellátást is tartalmazza, a fürdőbelépő viszont újabb költség: Hévízen például egy négytagú család 22 ezer forintért tud egész napos belépőt váltani.
Így száműzheted a hangyákat otthonodból: a hazai sztárkertész elárulta trükkjeit
2022-07-01 09:30 | Hello Vidék - Életmód
A hangyák a természetben hasznos élőlények, ugyanis részt vesznek a talaj levegőgazdálkodásában. Járataikkal fellazítják és szellőztetik a talajt, segítenek a növények gyökereinek levegőhöz jutni, ezáltal fejlődni, ráadásul bizonyos növényfajok szaporodását is elősegíthetik azzal, hogy táplálékgyűjtés közben széthordják ezek magvait. Ha azonban hirtelen nagy tömegben jelennek meg a kertben, vagy utat találnak a lakásba, az emberek hajlamosak kártevőként tekinteni rájuk, és lépéseket tenni a kiirtásuk érdekében. A hangyák ellen azonban lehet védekezni olyan módszerekkel is, amelyek nem veszélyeztetik más élőlények életét, enyhébb esetekben pedig elegendő lehet a rovarok távoltartásáról is gondoskodni. De melyek is ezek a módszerek? Az Agrárszektor erről Megyeri Szabolcs kertészmérnököt kérdezte.
Szörnyű baleset: elnyelte a Duna a 16 éves lányt, a húgát kimentő kamasz összeomlott
2022-07-01 09:02 | Hello Vidék - Életmód
Hét éves kislány életét mentette meg a 14 éves Peti Visegrádon. 16 éves barátját, Vikit azonban már nem tudta kimenteni, a lányt azóta is keresik a Dunában. A kamasz fiú összeomlott a történtek után, hajnalban sírta álomba magát.
Orbán Viktor reggel megüzente: a nyolc órás munkaidőnek most vége van
2022-07-01 08:38 | Hello Vidék - Gazdaság
A háborús zóna sokkal gyorsabban közeledik Magyarországhoz, mint hinnénk – mondta el Orbán Viktor, a Kossuth Rádió Jó Reggelt Magyarország című műsorában. A miniszterelnök egy hosszú szünet után most adott először interjút a rádióban, ahol a NATO csúcsról, illetve arról beszélt, hogy Magyarország nem hajlandó tárgyalásba se kezdeni, hogy ha az Európai Unió újabb szankciós csomagról döntene, aminek a gáz is a része lenne.
Van ok a félelemre, a génjeiben hordozhatjuk a bajt: csendes gyilkostól rettegnek a magyarok
2022-07-01 08:30 | Hello Vidék - Életmód
Egy korábbi felmérésből kiderült, hogy a magyar felnőttek mintegy 60 százaléka aggódik, hogy élete során rosszindulatú daganatos megbetegedéssel diagnosztizálják. A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.
Itt a cseresznye és a meggy szezonja: ezekkel a trükkökkel az utolsó szemig felhasználhatod a termést!
2022-07-01 06:30 | Hello Vidék - Életmód - Receptek
A nyár első felében roskadoznak a kerti gyümölcsfák a különféle szezonális gyümölcsökről. Június végén és július elején nem más kerül terítékre, mint a cseresznye és a meggy, melyeknek felhasználása jóval sokrétűbb, mint azt a legtöbben gondolnánk. Ha ilyen gyümölcsfák vannak a kertünkben, azt tanácsoljuk, hogy szedjük le a cseresznyét, meggyet mihamarabb, még mielőtt véget ér a szezonjuk és készítsünk belőlük kompótot, lekvárt és meggybort, hogy egész évben élvezhessük az ízüket! Milyen más felhasználási és tartósítási útjai vannak még a cseresznyének és a meggynek? Hogyan foglalkozzunk velük a meggyes pitén túl?
Színpompás fiókák születtek: Chili és Pipi mindenkit elvarázsol a vidéki állatkertben
2022-06-30 20:00 | Hello Vidék - Életmód
A tavalyi szaporulatot követően a Debreceni Állatkert ismét örömhírrel szolgálhat a színpompás és karizmatikus arapapagájok háza tájáról, miután két zöldszárnyú fiókával bővült a 2017 óta összesen nyolc fészekalj 16 egyedével gyarapodott állomány. A legújabb jövevények a napokban repültek ki a biztonságot nyújtó odúból, ahol az elmúlt három hónapban szüleik nevelték őket. Nemüket csak később lehet majd megállapítani, egészségük és étvágyuk viszont kifogástalan. Teljesen önállóvá legalább másfél hónap múlva válnak, de már most láthatóak szüleik társaságában a papagájsoron. Nevük kiválasztásába az intézmény szeretné bevonni a nagyközönséget, ezért közösségi oldalán várja a javaslatokat.
Folytatódik a vidékfejlesztés: több mint négy milliót kapnak fejenként ezek az őstermelők
2022-06-30 19:00 | Hello Vidék - Gazdaság
A Vidékfejlesztési Program meghirdetett felhívásai közül az egyik legsikeresebbnek a 2022. május 31-én lezárult, adottságaik és ambícióik alapján fejlődőképes, kisméretű mezőgazdasági termelők jövedelemszerzését és gazdasági több lábon állását segítő, mezőgazdasági kisüzemek támogatására kiírt pályázati konstrukció bizonyult.
Új járatot indít a Volánbusz: ilyen könnyen elérhető lesz a népszerű fürdőváros
2022-06-30 18:00 | Hello Vidék - Életmód - Utazás
2022. július 1-jétől a Volánbusz még kedvezőbb utazási lehetőséget biztosít a Zalakarosra látogatók számára: a Budapest, Népliget autóbusz-állomásról 8 órakor Nagykanizsára induló autóbuszjárat is érinti a fürdővárost, így az utasok még kényelmesebben és gyorsabban juthatnak el a fővárosból a Zala megyei településre.
Hirdetés
Bejárónõ
1234 Forint | Munka, állás | Pest | Szigetszentmiklós
Megéri ezekben a magyar boltokban dolgozni: itt az Aldi újabb béremelése
2022-06-30 17:00 | Hello Vidék - Gazdaság
Az ALDI Magyarország rendkívüli, évközi béremelésről döntött. A vállalat célja, hogy a növekvő infláció mellett megőrizze munkatársai bérének reálértékét, ezért a januári, egységesen 8%-os béremelés után július 1-jétől – pozíciótól függően – további 8-19%-kal emeli munkatársai fizetését.
Imádják a magyarok ezt az ételt: így lehet gigabiznisz a savanyúság
2022-06-30 16:00 | Hello Vidék - Gazdaság
A magyarok imádják a csalamádét és a savanyúságot. Az adatok is ezt támasztják alá, a KSH legújabb adatai szerint Magyarországon az egy főre jutó éves tartósított zöldség fogyasztás 2020-ban 13,6 kilogramm volt. A piac új sztárja a snack kiszerelésű savanyúság, amit a Garzó család által vezetett Vegi Pont Kft. kezdett megismertetni a közönséggel.
Íme, a hazai szakértő legtutibb trükkjei: így nem falják fel a kerted a csigák
2022-06-30 15:00 | Hello Vidék - Életmód - Szex
Valamennyi csiga káros, de azért kedveljük is őket, főként az étit, amely a házát a hátán hordja. Egyes országokban kiemelkedő csemegeként fogyasztják, bár védettnek számít, korlátozott számban nálunk is gyűjtik és exportálják. A spanyol meztelencsigákkal azonban már kevésbé vagyunk ennyire elnézőek. Roppant szívós és aljas kártevők, mindent megcsócsálnak a kertben. - Bábel László okleveles kertészmérnök most megosztott a HelloVidékkel pár hasznos praktikát, amikkel véget vethetünk a csigák rémuralmának.
Holnaptól egy magyar boltban sem lehet így fizetni: muszáj lesz még ma cselekedni
2022-06-30 14:00 | Hello Vidék - Gazdaság
Ma éjfélkor megszűnik a szép-kártyás fizetés a magyar boltokban: az ezt lehetővé tevő rendelet ugyanis csak júliusig volt érvényes, a kormány pedig mindeddig nem jelentette be, hogy meghosszabbítanák azt. Február óta fogadják el a kártyákat a magyar üzletekben, a kibocsátók rekordköltésre számítanak. Úgyhogy, aki még el szeretné költeni a szép-kártyás pénzét valamelyik boltban, annak erre ma éjfélig van lehetősége - hacsak addig nem jelenik meg a hosszabbításról szóló rendelet.
Figyelem, marad a hőségriasztás, brutális a kánikula: senki ne gyújtson tüzet odakint!
2022-06-30 13:00 | Hello Vidék - Életmód
Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlását a 2022. június 27-én (hétfő) 00.00 órától 2022. június 30-án (csütörtök) 24.00 óráig érvényben lévő harmadfokú hőségriasztást július 4. (hétfő) 24:00 óráig meghosszabbítja az ország egész területére vonatkozóan. Ezekben a napokban a legmagasabb fokú hőségriasztás van érvényben.
Itt a miniszterelnökség friss bejelentése: erre számítsunk pénteken
2022-06-30 12:00 | Hello Vidék - Gazdaság
Rendes pénteki nyitvatartás szerint fogadják az ügyfeleket július 1-jén, pénteken is a kormányablakok és a kormányhivatali ügyfélszolgálatok.
Atyaég, erre nincsenek szavak! Agyonverte lakótársát az ittas férfi
2022-06-30 11:00 | Hello Vidék - Életmód
A megalapozott gyanú szerint agyonverte ismerősét hétfőn egy szegedi férfi, az ügyészség indítványozta letartóztatását - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője csütörtökön az MTI-t. Saághy Flóra közölte, hogy a férfi ellen halált okozó testi sértés bűntettének gyanúja miatt indult eljárás.
Megugrott a kereslet az építőiparban: kétszer annyi diák választja ezeket a szakmákat
2022-06-30 10:00 | Hello Vidék - Gazdaság
Az idei tanévben az építőipari szakmacsoportot választó új diákok száma az előző évi 3000 főről 6.500 főre emelkedett - írja az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége közleménye. Ezáltal a szakképzésért felelős minisztérium TOP 10-es ranglistáján a szakmajegyzék szerinti ágazatokban tanulók létszáma szerint az építőipar a 7. helyre került.
Az extrém drágulás ezt is hozhatja: földbe állhat jövőre a lakáspiac
2022-06-30 09:30 | Hello Vidék - Gazdaság
Nemcsak a magas infláció, az emelkedő kamatok is megnehezítik a gazdasági élet szereplőinek tevékenységét. Senki se tudja megmondani, hogy meddig megy fel az infláció, amikor napi szinten árazzák át a termékeket.
Ott rohad a magyar gyümölcs a bokrokon: mégis, mi folyik a piacokon?
2022-06-30 09:00 | Hello Vidék - Gazdaság
Nehéz eladni a ribizlit az Agrárszektor által megkérdezett termelők szerint, akad olyan gazdaság is, ahol az idei esztendőben a bokrokon marad több kamionnyi termés. Általában - több gyümölcs termesztése mellett - kiegészítésként tekintenek a ribiszkére, s csak kevesen dolgozzák fel a termést, van ugyanakkor olyan termelő is, aki lekvárt, szörpöt, pálinkát is készít a savanyú ízéről ismert bogyókból.
Hirdetés
18. kerületben felújított, erkélyes lakás kiadó!
130000 Forint | Ingatlan keres, kínál, albérlet | Budapest | Budapest
Termeli a dollármilliárdokat ez az újabb őrület: így vesznek rá, mire költsd a pénzed
2022-06-30 08:33 | Hello Vidék - Gazdaság
Elképesztő pénzek folynak be az online játékok fejlesztőihez, és ezeknek csak egy része származik a játékon belüli vásárlásokból. Dollármilliárdokban mérhető a különféle reklámokból származó bevétel is: a Fortniteban például mára már minden hollywoodi szuperprodukció karakterei megfordultak, és számos márkával kötöttek együttműködést. A Budapesti Metropolitan Egyetem dékánja arról beszélt, a játékokon belüli hirdetések egyáltalán nem újak a piacon, de mostanra robbantak csak be igazán. Dr. Papp-Váry Árpád kifejtette, hogy nagyon kreatívnak kell lennie a cégeknek, különben akár visszafelé is elsülhetnek a termékelhelyezések a játékokban.
Drága nyár vár a kertes ház tulajokra: nincs mese, ezért is nekünk kell pluszban fizetni
2022-06-30 06:20 | Hello Vidék - Gazdaság
A kerti ülőgarnitúránál egy modern terasz berendezése nem áll meg, hiszen egyre többen keresik a különböző pihenő-fekvő alkalmatosságokat is. Se szeri se száma azoknak a dekor elemeknek, amikkel még feldobhatjuk a teraszunkat.Mik a legújabb trendek, milyen típusú, anyagú kerti nyugágyak mostanság a legkedveltebbek? Milyen anyagból készülnek, egyáltalán melyiknek mi az előnye, melyiket válasszuk? A HelloVidék most ennek járt utána.
Lassan kibírhatatlan: így védekeznek a vidéki nagyvárosokban a rekkenő hőség ellen
2022-06-29 20:00 | Hello Vidék - Életmód - Utazás
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban tovább fokozódik a kánikula, csütörtökön és pénteken 40 Celsius-fok közeli maximumok is lehetnek, többfelé hajnalban sem csökken 20 fok alá a hőmérséklet. Az országos tisztifőorvos csütörtök éjfélig harmadfokú hőségriasztást rendelt el. A hőség miatt országszerte vízosztásokkal, párakapuk felállításával igyekeznek védeni a lakosságot az önkormányzatok.
Bezár a magyar vidék legendás étterme: nettó 450 ezer forintért sem találtak szakácsot
2022-06-29 19:00 | Hello Vidék - Életmód
65 év után lehúzza a rolót Szeged legrégebbi étterme, a Gulyáscsárda. Az üzemeltető a szakácshiánnyal indokolta a lépést, 450 ezres fizetéssel sem tudta megtartani a munkaerőt.
Fontos határidő közeleg:  már csak eddig maradnak érvényesek a lejárt okmányok a MÁV-nál
2022-06-29 18:00 | Hello Vidék - Életmód - Utazás
Figyelem, június 30-ig használhatók a lejárt okmányok a MÁV-Volán-csoport járatain, úgyhogy érdemes sietnie annak, aki még nem intézkedett!
Tippek kánikula idejére: ezeket veszik a magyarok, ha beüt a forróság
2022-06-29 16:00 | Hello Vidék - Életmód
A nyári melegben magától értetődően nagyon fogynak a különböző, lakások hűtését szolgáló készülékek. Az Euronics eladási adatai pedig azt mutatják, hogy már nem csak a drága és komoly szerelési és karbantartási igényű split klímákat vesszük, egyre több vásárló keresi az egyszerűbb, pénztárcabarát megoldásokat.
Figyelem! Változnak a permetezés szabályai: hamarosan már csak így lehet védeni a növényeket
2022-06-29 15:00 | Hello Vidék - Életmód
Ezt a vidéki gazdáknak is jó tudni, ugyanis változik az e-permetezési napló szabályozása. Részletek a cikkben!
Indul a dinnyeháború: vajon mennyi lesz idén a magyar boltokban, piacokon a kilóár?
2022-06-29 14:05 | Hello Vidék - Gazdaság
Az idei év nagy területkiesést hozott a görögdinnye-termesztésben, aminek akár pozitív hozadéka is lehet: nem rothad ott a földeken a magyar dinnye, mert nem éri meg betakarítani a termesztőknek, miközben a piacokon horror áron értékesítik a kereskedők a zöldséget. Tehát minden lehetőség adott arra, hogy keresleti piac alakuljon ki a tavalyi év túlkínálata után, amikor az alacsony árak miatt például Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében rengeteg dinnye maradt a földeken. Idén egyelőre még import dinnyét kaphatunk a hazai piacokon: a legolcsóbban 300 forintért kilóját, de van, ahol 600 forintot is elkérnek érte. Ugyanakkor a boltokba mától érkezik a magyar termelői dinnye.
Kiadták a figyelmeztetést: rákapcsol a kánikula, ma megdőlhet a melegrekord
2022-06-29 13:00 | Hello Vidék - Életmód
Perzselő napsütésre és rekkenő hőségre készülhetünk szerdán is. Kevés zápor és zivatar azért lehetséges, főként a Dunántúlon fordulhat elő némi hűsítő csapadék.
Öthetes csúcs, aminek senki sem örülhet: vidéken is erőre kapott a járvány + Térkép
2022-06-29 12:00 | Hello Vidék - Életmód
A kommunális szennyvíz SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációja országos átlagban emelkedést mutat. A mintavételi helyek többségénél (15 helyszínen) emelkedő tendencia tapasztalható, míg 7 településen a mért értékek stagnálnak. Csökkenő tendencia egyetlen városban sem tapasztalható. A koncentráció 16 helyszínen a mérsékelt, 6 városban pedig az alacsony tartományba esik.
Hirdetés
Gyermekbarát lakás kiadó Tökölön!
90000 Forint | Ingatlan keres, kínál, albérlet | Pest | Tököl
Brutális halszörny zárta le a dunai erőművet: egyre több ilyen bestiát látnak
2022-06-29 11:00 | Hello Vidék - Életmód
Úgy tűnik, a harcsák Európában újabban olyan nagyra nőnek, hogy az már a vízerőműveknek is sok, és a gigantikus halak elkezdték eltömíteni a gátakat. Nemrég egy 2 méteres, 200 kilós óriásharcsát találtak egy takarítóbrigád tagjai az ausztriai Dunában.
Atyaég, hogy történhet ilyen, hol élünk?! Megvertek egy kiránduló családot Siófokon
2022-06-29 10:00 | Hello Vidék - Életmód
A Kaposvári Járási Ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat azzal a fiatal férfival szemben, aki Siófok központi részén támadt rá társaival egy kiránduló családra tavaly nyáron.
Elárulta a titkot a szakértő: ezt kell tennünk, ha darázsfészket találunk a kertben
2022-06-29 09:30 | Hello Vidék - Életmód
Habár a darazsak nevéhez legtöbbször negatív érzelmeket és gondolatokat társítunk, az élővilágban elfoglalt szerepük, mezőgazdasági vonatkozásuk jelentős. Az Agrárszektor által megkérdezett biológus szerint a darázsfajok populációját egyelőre nem fenyegeti az eltűnés veszélye, ugyanakkor a fullánkos rovarok indok nélküli irtása vétek. Mint megtudtuk, a Magyarországon megtalálható mintegy kilencezer darázsfaj közül csupán húsz társas életmódú, amelyek közül is öttel találkozhatunk gyakrabban lakóhelyünk közvetlen környezetében.
Újabb invazív faj tört be Magyarországra: veszélyben a hazai borászatok
2022-06-29 09:00 | Hello Vidék - Életmód
A hazai szakember egy új, idegenhonos inváziós kabócafaj megjelenésére figyelmeztet. Az élénkzöld lepkekabóca fő kártétele, hogy a szőlő fiatal hajtásait felhasítva a növényi szövetekbe rakja le tojásait.
Ők a jövő luxusnyugdíjasai: így neked is sikerülhet, nagyon egyszerű a titok
2022-06-29 09:00 | Hello Vidék - Gazdaság
A Magyar Államkincstár adatai alapján 181 000 forintra becsülhető a 2021-ben megállapított új nyugdíjak mediánja. A leggazdagabb idősek viszont ennél 100 000 forinttal többet kapnak havonta. Ezt a különbséget a legkönnyebben egy megtakarítással lehetséges ledolgozni: most kiszámoltuk, mennyit kell félretenni ahhoz, hogy a leggazdagabb nyugdíjasok közé tartozzunk.
Íme a titok, amit kevés magyar tud: így tartozhatunk a leggazdagabb idősek közé
2022-06-29 08:30 | Hello Vidék - Gazdaság
A Magyar Államkincstár adatai alapján 181 000 forintra becsülhető a 2021-ben megállapított új nyugdíjak mediánja. A leggazdagabb idősek viszont ennél 100 000 forinttal többet kapnak havonta. Ezt a különbséget a legkönnyebben egy megtakarítással lehetséges ledolgozni: most kiszámoltuk, mennyit kell félretenni ahhoz, hogy a leggazdagabb nyugdíjasok közé tartozzunk.
H
2022-06-29 06:20 | Hello Vidék - Gazdaság
7 végzetes hiba a lakásfelújításkor: vigyázat, így könnyen bukhatod az ingyenmilliókat
2022-06-29 06:19 | Hello Vidék - Gazdaság
A jelenleg hatályos rendelet szerint 2022 december 31-ig még lehetősége van a magyar családoknak az otthonfelújítási támogatás igénybevételére. Ugyanakkor van néhány fontos, jogszabályban rögzített kitétel, amelynek teljesülnie kell ahhoz, hogy valóban megkapjuk a maximálisan igényelhető támogatást, vagy a felújításra fordított összegünk felét, legyen az akár csak egy új, beépített konyhaszekrény költségének a fele.
Munkavállalók tömegeinek elengedhetetlen ez a képesítés: mostantól ez a hivatalos neve
2022-06-28 19:00 | Hello Vidék - Gazdaság
Idén Magyarországon is ICDL névre vált a világ több mint száz országában elérhető Európai számítógép-használói jogosítvány, az ECDL. Mára több mint félmillió magyar állampolgár igazolhatja digitális készségeit moduljainak teljesítésével, amelyek között a szövegszerkesztés és más informatikai alapok mellett már távmunkához szükséges és programozási ismeretek is elsajátíthatók. Az ICDL mára a közoktatásban és a munkáltatók körében is népszerű, a három évnél nem régebbi, 4-es és 5-ös informatikaérettségivel pedig vizsgamentességgel, regisztrációs díj befizetése ellenében igényelhetnek ICDL-bizonyítványt.
El se hinnéd, mi kerül a magyarok kosarába: ebből vásárolnak a legtöbbet a családok
2022-06-28 18:00 | Hello Vidék - Gazdaság
Tendenciaszerűen alakulnak át a magyar fogyasztók virtuális bevásárlókosarai: az egészségtudatos életmódot követők, a tökéletes nyári alakra vágyó fogyasztók és az ételintoleranciával küzdők egyaránt fűtik a keresletet az adalékanyagoktól és kezelőszerektől mentes, gluténmentes és csökkentett szénhidráttartalmú termékek iránt. Csikós Zsolt, a 100 százalékban magyar tulajdonban lévő Coop Online Kft. vezetője elmondta, a piac egészén látszik, hogy évszaktól függetlenül egyre inkább odafigyelnek az étkezésükre az emberek.
Indul az Elf Bar razzia: súlyos büntetésekre számíthatnak a magyar hatóságoktól
2022-06-28 17:00 | Hello Vidék - Gazdaság
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatot indított különböző típusú elektromos cigarettákat, köztük az Elf Bar terméket is forgalmazó két szlovák céggel szemben, mivel feltehetően tisztességtelenül hirdetik a termékeket a magyar fogyasztóknak - közölte a hatóság kedden.
Rendkívüli társasjátékot használnak a pécsi egyetemen: a sörgyártáson keresztül okosodnak
2022-06-28 16:00 | Hello Vidék - Gazdaság
Sörgyártás, társasjáték és közgazdászképzés. Ez a három, első olvasatra nehezen kapcsolható össze, azonban a PTE Közgazdaságtudományi Kar hallgatóinak immár nem. Ha a gamifikáció kerül szóba, a legtöbben a kisgyermekek fejlesztő játékaira asszociálunk, pedig ez a fogalom már a pécsi közgázon is népszerű, hiszen a termelésmenedzsment témájú órák egy részén a diákok egy különleges társasjátékkal tanulhatnak. A téma pedig talán minden egyetemista szívét melengeti, hiszen a sörgyártásról van szó.
Indul a nyári razzia: durva bírságot kaphat ezért, akinek kertes háza, hobbitelke van
2022-06-28 15:06 | Hello Vidék - Életmód
Megszokott, hogy márciustól őszig a legtöbb allergiás orrdugulás, vízszerű orrfolyás, rohamszerű tüsszögés, orr-, torok-, szem- vagy fülviszketés miatt keresik fel háziorvosát. Viszont az enyhe tél és a szárazabb tavaszi időjárás miatt idén nagyobb lehet a levegő pollenkoncentrációja, így súlyosabb tüneteket tapasztalhatnak az allergiások. Mit tanácsolnak a szakemberek? Mit tehetünk a ház körül? Mikor járhat büntetés a kertes ház tulajdonosoknak? Ennek jártunk utána.
Ilyen sajtot eszik a hőségben sok magyar: fogadjunk, ezeket te sem tudod a mozzarelláról
2022-06-28 14:00 | Hello Vidék - Életmód
A mozzarella Olaszországból indult hódító útjára, és ma már a világ minden pontján kedvelt alapanyag, az otthoni és az éttermi konyhákon egyaránt, a magyarok körében is népszerű sajtféleség. Ráadásul a hőségben jólesik fogyasztani, mert nem terheli meg a gyomrot sem. A Szarvasi Mozzarella segítségével összegyűjtöttünk néhány kevéssé ismert tudnivalót róla.
Nem mindennapi halszörny akadt horogra: 100 kilós harcsát fogott ki a Dunából
2022-06-28 13:00 | Hello Vidék - Életmód
Nem mindennapi fogása volt a szlovákiai Párkányban Varga Kornélnak. A férfi egy vele egyidős, majdnem százkilós halszörnyet emelt ki a folyóból. A gigászi méretekkel rendelkező harcsa közel 2,5 méter hosszú, 99,5 kilós, nem volt egyszerű mutatvány kifogni.
Versenyképes tudást szereznek így a hallgatók: átadták az idei Bosch-díjakat Miskolcon
2022-06-28 12:00 | Hello Vidék - Gazdaság
Átadták a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar, valamint a Gazdaságtudományi Kar diplomaosztó ünnepségén a Bosch-díjat egy-egy kimagasló tanulmányi eredménnyel és gyakorlati tapasztalattal rendelkező hallgatónak. Ez az egyetem egyetlen cég által adományozott elismerése, ami már több mint tízéves és pénzjutalommal jár, továbbá a díjazottaknak lehetőségük van részt venni egy állásinterjún a Robert Bosch Power Tool Kft.-nél. Az elismerést olyan végzős hallgatók kaphatják meg, akik tanulmányaik során kimagasló teljesítményt nyújtottak, és kutatási tevékenységet vagy egyéb közéleti, szociális, társadalmi munkát is végeztek.
Bemutatkozás
Kategóriák
Portálok